logo
wvhj2023
hero-image
21 januari 2014

Solar Trendrapport 2014: ‘Opslagsystemen belangrijker dan gebouwintegratie’

Innovatie in opslagsystemen is belangrijker dan innovatie in gebouwgeïntegreerde producten. Dit is een van de uitkomsten van het Solar Trendrapport 2014. De respondenten van het onderzoek geven aan dat opslagsystemen over vijf jaar niet...

Innovatie in opslagsystemen is belangrijker dan innovatie in gebouwgeïntegreerde producten. Dit is een van de uitkomsten van het Solar Trendrapport 2014. De respondenten van het onderzoek geven aan dat opslagsystemen over vijf jaar niet alleen de op één na belangrijkste inkomstenbron zijn (na reguliere zonnepanelen en vóór bipv-producten), maar dat hier ook het meeste productinnovatie gewenst is. Meer nog zelfs dan bij gebouwgeïntegreerde of reguliere zonnepanelen.

Drieënvijftig procent van de respondenten verwacht al in 2014 innovatie in opslagsystemen. Verder zijn de  verwachtingen hooggespannen rond innovatie in monitoring. Gezien het feit dat monitoringsystemen het vaakst genoemd worden als het gaat om productontevredenheid (door zeventien procent van de respondenten) is het niet vreemd dat hierin veel innovatie gewenst is vanuit diezelfde respondenten.

Over het Solar Trendrapport 2014
Het Solar Trendrapport 2014 is een marktonderzoek (tot stand gekomen door een coproductie van Solar Solutions en Solar Magazine) waaraan tweehonderd solar professionals hebben meegewerkt. Het Solar Trendrapport 2014 omvat ruim zestig pagina’s met gegevens, interpretaties en aanbevelingen. Naast de respondenten werkten aan achttal captains of industrie, pv-analist Peter Segaar (Polder) en branchevereniging Holland Solar aan het Solar Trendrapport 2014 mee. Een volledig exemplaar van het Solar Trendrapport 2014 is hier te bestellen.

Zie ook de berichten:
- Solar Trendrapport 2014: overgrote deel sector bekend met SEI-erkenningen en keurmerk Zonnekeur
- Solar Trendrapport 2014: ‘Opslagsystemen belangrijker dan gebouwintegratie’
- Polder PV: ‘Opgesteld Nederlands pv-vermogen eind 2013 tenminste 545 megawattpiek, maximaal 747 megawattpiek’
- Solar Trendrapport 2014: ‘Solar Magazine belangrijkste informatiebron voor solar professionals’
- EXCLUSIEF: Solar Magazine presenteert hoofdlijnen Solar Trendrapport 2014
Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten