Solar Magazine - Obama’s Witte Huis stimuleert storage: 1,3 gigawatt energieopslag in komende 5 jaar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Obama’s Witte Huis stimuleert storage: 1,3 gigawatt energieopslag in komende 5 jaar
(foto: White House)

Obama’s Witte Huis stimuleert storage: 1,3 gigawatt energieopslag in komende 5 jaar

Het Witte Huis heeft namens president Obama een reeks federale acties en toezeggingen van private bedrijven onthuld die moeten leiden tot 1,3 gigawatt extra capaciteit aan energieopslagsystemen in de komende 5 jaar.

The Administration, het ambtelijk apparaat van president Obama, meldt dat er een reeks ‘uitvoerende acties’ rond energieopslag in gang gezet wordt. Bovendien hebben 33 organisaties vanuit de overheid en het bedrijfsleven toezeggingen gedaan in investeringen voor energieopslag. Gezamenlijk moet dit leiden tot de genoemde 1,3 gigawatt extra energieopslagcapaciteit.

De federale overheid van Amerika heeft toegezegd te investeren in opslag- en microgrid-capaciteit voor federale en militaire locaties. Private investeerders hebben op hun beurt beloofd 130 miljoen dollar te investeren in energieopslag. De Amerikaanse marine (Navy) zal als onderdeel hiervan opdracht geven voor de ontwikkeling van een energieopslagproject door een derde partij van 50 tot 100 megawatt bij de Naval Weapons Station Seal Beach in Californië. Bovendien zal er bij het Naval Base Ventura County (NBVC) in Californië een zonnepark van 7 megawattpiek verschijnen met daaraan gekoppeld een batterijopslagsysteem van 6 megawatt; goed voor de opslag van 18 megawattuur.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Technisch Specialist Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Van der Valk Solar Systems BV zoekt:

Assistent Teamleider Logistiek

Fulltime (40 uur) - Den Hoorn, 2635 BG 18
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!