Solar Magazine - SMA Sunbelt Energy wint Intersolar Award voor energieopslagproject op Sint Eustatius
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SMA Sunbelt Energy wint Intersolar Award voor energieopslagproject op Sint Eustatius
(foto: SMA Sunbelt Energy)

SMA Sunbelt Energy wint Intersolar Award voor energieopslagproject op Sint Eustatius

SMA Sunbelt Energy heeft op grootste Europese zonne-energievakbeurs – de Intersolar Europe – een award in de wacht gesleept voor het gecombineerde zonnepanelen-opslagproject op Sint-Eustatius.

Het eiland Sint Eustatius dat 4.000 inwoners telt vormt een zogenaamde ‘bijzondere gemeente’ in het Koninkrijk der Nederlanden. Tot voor kort draaide de energievoorziening van het eiland volledig op dieselgeneratoren. Met de ingebruikname van een groot zonnepanelenpark van 1,89 megawattpiek is daar verandering in gekomen. Bij het park is bovendien een batterijopslagsysteem van 1 megawatt voor 571 kilowattuur geplaatst.

SMA Sunbelt, een voor 100 procent verbonden bedrijf van de Duitse omvormerfabrikant SMA, werd in 2014 opgericht om off-grid, hybride en batterijprojecten te realiseren. Niet voor niets wordt het project op Sint Eustatius door het bedrijf zelf als een ‘vlaggenschipproject’ bestempeld.

Lees hier alle ins en outs over het energieopslagsysteem op Sint Eustatius in de eerste editie van Smart Storage Magazine.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Technisch Specialist Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Stel... zoekt:

Junior Consultant Duurzame Energie

32-40 uur - 3972 LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!