Solar Magazine - 7 procent Nederlandse installateurs biedt thuisbatterij aan, 52 procent overweegt het in 2016
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
7 procent Nederlandse installateurs biedt thuisbatterij aan, 52 procent overweegt het in 2016
(foto: Mercedes-Benz)

7 procent Nederlandse installateurs biedt thuisbatterij aan, 52 procent overweegt het in 2016

7 procent van de Nederlandse installateurs biedt zijn klanten al opslagsystemen aan. 52 procent overweegt het nog in 2016 in het assortiment op te nemen. Dit blijkt uit de eerste editie van Smart Storage Magazine.

In het openingsartikel van het magazine komt verder naar voren dat bij installateurs qua energieopslagsystemen SMA en SolarEdge de meest bekend merken zijn, meest gebruikt is Victron.       

Cosmin Laslau, analist bij Lux Research, schetst in hetzelfde artikel zijn voornaamste verwachtingen voor het lopende kalenderjaar. ‘2015 was een topjaar voor energieopslag. Er was een stijging te zien in het aantal overnames van bedrijven die actief zijn met solid-state batterijen zoals lithium-ionbatterijen. Nu meer en meer ontwikkelaars ook naar andere technieken dan lithium-ion kijken, vormt toepassing van de technologie de sleutel tot succes. Residentiële opslag vormt wereldwijd een groeimarkt, ondanks de “dubieuze” voordelen voor de eindgebruikers. Tesla inspireert daarbij “copycat” start-ups, die logischerwijs geconfronteerd worden met gigantische uitdagingen.’

Lees hier het volledige artikel ‘Opslagsystemen volgende stap in energietransitie’ in de eerste editie van  Smart Storage Magazine.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
SolarToday zoekt:

Logistiek expert

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2013BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!