Solar Magazine - Tesvolt plaatst in Rwanda 's werelds grootste off-grid energieopslagsysteem
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesvolt plaatst in Rwanda 's werelds grootste off-grid energieopslagsysteem
(foto: Tesvolt)

Tesvolt plaatst in Rwanda 's werelds grootste off-grid energieopslagsysteem

De Duitse opslagsystemenfabrikant Tesvolt gaat in Rwanda het grootste off-grid energieopslagsysteem ter wereld plaatsen. Het systeem fungeert als een ‘mini-elektriciteitsnetwerk’ tijdens stroomstoringen.

Het opslagsysteem bestaat uit lithium-ionbatterijen die 2,68 megawatt uur aan energie kunnen opslaan. Het systeem voorziet waterpompen in een agrarisch-cultureel project in de oostelijke provincie van Rwanda van (nood)stroom. Tesvolt zal het opslagsysteem samen met IdeemaSun energy koppelen aan een lokaal aanwezig zonnepark van 3,3 megawattpiek.

‘In Rwanda valt de stroom 3 tot 4 keer per dag voor een periode van tussen de 5 en 45 minuten uit’, vertelt Simon Schandert, directeur engineering bij Tesvolt. ‘Om die reden is het belangrijk dat het opslagsysteem zo snel mogelijk de energie van de zonnepanelen opslaat en weer zo snel mogelijk kan vrijgegeven. Er zijn slechts een paar commerciële opslagsystemen op de markt beschikbaar die aan deze wens kunnen voldoen.’

Het opslagsysteem is straks opgebouwd uit 134 lithium-ioncomponenten die als noodvoorziening voor de 44 waterpompen fungeren. Dit moet de levenscondities van circa 2.000 boeren verbeteren die momenteel onder extreme armoede leven. Voor het project wordt gebruik gemaakt van 402 Sunny Island laadcontrollers van SMA.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

Commercieel administratief medewerk(st)er

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Technical Sales of Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!