Solar Magazine - Vakbeurs Energie 2016: veel aandacht voor energieopslag
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vakbeurs Energie 2016: veel aandacht voor energieopslag
(foto: Vakbeurs Energie)

Vakbeurs Energie 2016: veel aandacht voor energieopslag

Van 4 tot en met 6 oktober 2016 vindt de twaalfde editie van de vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Dit jaar is er daarbij veel aandacht voor energieopslag en de laatste stand der techniek.

Het duurzaam opwekken van energie en ook de opslag ervan wordt op en rond de beursvloer op diverse wijzen belicht. Veel deelnemers presenteren innovatieve producten en concepten. Zo combineert Triple Solar PVT-panelen (red. een gecombineerd paneel voor zonnewarmte en zonnestroom) met een warmtepomp om woningen onafhankelijk te maken van aardgas en toont Voestalpine Sadef Flexpark; een prefab carport met zonnepanelen speciaal voor kleine en middelgrote bedrijven. Energy Storage NL organiseert bovendien voor de tweede keer de Energy Storage Day, die dit jaar wordt uitgebreid met een Energy Storage paviljoen op de beursvloer. 

De beursorganisatie laat verder weten dat er dit jaar ruim 350 exposanten en honderden inhoudelijke sessies zijn. ‘De beurs is uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor iedereen die serieus met duurzame energieopwekking en energiebesparing bezig is’, aldus Wendy van de Geijn van organisator 54events: ‘Succesvolle energietransitie vereist een verandering van het systeem en heeft impact op alles van beleid tot businessmodel. Hoewel er binnen elke sector slagen te maken zijn, zijn de doelstellingen voor Nederland als geheel alleen te bereiken door de verbinding over sectoren heen te maken en zo samen te versnellen. Zo liggen er voor de mobiliteitsector kansen in de opslag van decentraal opgewekte energie, biedt hergebruik van restwarmte uit de industrie kansen voor besparing in de gebouwde omgeving en zit huisvuil of rioolslib in potentie vol hernieuwbare brandstoffen. De dwarsverbanden, innovaties en nieuwe samenwerkingen die zo ontstaan zijn de motor van de energietransitie en bieden nieuwe kansen voor de BV Nederland. “Nieuwe connecties” is niet voor niets het beursthema dat we voor 2016 hebben gekozen.’

Parallel aan de vakbeurs Energie vindt in de Brabanthallen op 4 en 5 oktober de vakbeurs Ecomobiel plaats. Deze vakbeurs is de schakel in energietransitie op het gebied van duurzame mobiliteit met onder meer veel aandacht voor elektrische voertuigen die in de toekomst eveneens energieopslag gaan mogelijk maken.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

Fulltime (40 uur) - Hazerswoude, 2391 PV, 1
BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. zoekt:

Sales Support

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160 D, 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!