Solar Magazine - Daimler richt divisie Mercedes-Benz Energy op voor energieopslagactiviteiten
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Daimler richt divisie Mercedes-Benz Energy op voor energieopslagactiviteiten
(foto: Mercedes-Benz)

Daimler richt divisie Mercedes-Benz Energy op voor energieopslagactiviteiten

Daimler heeft de nieuwe divisie Mercedes-Benz Energy opgericht. De afdeling gaat zich bezighouden met het ontwikkelen en commercialiseren van energieopslagsystemen die geproduceerd worden door ACCUMOTIVE.

De productie van de opslagsystemen blijft dus plaatsvinden bij een andere zuster unit (ACCUMOTIVE) die zoals bekend met een investering van 500 miljoen euro haar productieruimte gaat verdubbelen. Daimler startte begin mei met de uitlevering van de eerste thuisbatterijen.

Het oprichten van een aparte entiteit biedt volgens meer flexibiliteit voor de activiteiten in stationaire opslagsystemen zoals thuisbatterijen. Volgens het bedrijf is dit een belangrijk voordeel, omdat de huidige klanten van Mercedes-Benz – die auto’s of trucks kopen – flink verschillen met klanten van energieopslagsystemen.

Waar ACCUMOTIVE momenteel in de batterijenfabriek in Kamenz 330 personeelsleden kent, zal Mercedes-Benz Energy starten met een team van 50 medewerkers dat eind 2016 opgelopen zal zijn tot 100 werknemers. Eind 2017 moet dit nogmaals verdubbeld zijn naar 200 personeelsleden.

Verder stelt het bedrijf te blijven werken aan sterke samenwerkingsverbanden – zoals met energie provider Energie Baden-Württemberg (EnBW), omvormerfabrikant SMA en diverse groothandels – om haar energieopslagsystemen uit te rollen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

HR-medewerk(st)er

Parttime (24 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
SolarToday zoekt:

Logistiek expert

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2013BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!