Solar Magazine - ‘Zonder energieopslag kunnen wind- en zonne-energie niet concurreren met fossiel’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Zonder energieopslag kunnen wind- en zonne-energie niet concurreren met fossiel’
(foto: Stock)

‘Zonder energieopslag kunnen wind- en zonne-energie niet concurreren met fossiel’

Onderzoekers van de universiteit van East Anglia in Oost-Engeland hebben een studie gepresenteerd waaruit blijkt dat wind- en zonne-energie zonder energieopslag niet kunnen concurreren met fossiele energie.

Onderzoekers van de Universiteit van East Anglia in Oost-Engeland hebben een studie gepresenteerd waaruit blijkt dat wind- en zonne-energie zonder energieopslag niet kunnen concurreren met fossiele energie.
De studie bepleit dat geld dat besteed wordt aan de financiële ondersteuning van wind- en zonne-energie benut zou moeten worden voor onderzoek naar het verlagen van de kosten van energieopslag. ‘We hebben meer energieopslag en voldoende investeringen voor opslagsystemen nodig wil hernieuwbare energie zijn volledige potentieel kunnen benutten’, aldus dr. Konstantinos Chalvatzis, co-auteur van het rapport.

Investeren in energieopslag is volgens de onderzoekers belangrijk omdat anders in de komende Jaren de negatieve impact van wind- en zonne-energie – onder meer de onvoorspelbaarheid van de productie – zal toenemen. In het onderzoek wordt gesteld dat het voor consumenten momenteel onmogelijk is om op economisch verantwoorde wijze voldoende energie op te slaan voor momenten dat zon niet schijnt en de wind niet waait. De onderzoekers stellen dat een gemiddelde Amerikaanse huishouden 15.000 dollar aan batterijen moet kopen wil het 3 dagen kunnen overbruggen.

De onderzoeken melden onder meer dat Duitsland afgelopen jaar vanwege een overschot aan hernieuwbare energie consumenten en andere eindgebruikers in totaal 548 miljoen dollar hebben betaald om stroom af te nemen en zo overbelasting van het energienet te voorkomen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Financieel medewerker(st)er

32-40 uur - Elst, 6662NE
Solar Concept zoekt:

Projectvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Bernestraat 1, 5374 PE, Schaijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!