Solar Magazine - Minister Kamp: ‘750.000 euro voor studies naar energieopslag’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Minister Kamp: ‘750.000 euro voor studies naar energieopslag’
(foto: sonnen)

Minister Kamp: ‘750.000 euro voor studies naar energieopslag’

Minister Kamp heeft de Tweede Kamer per brief geïnformeerd over de mogelijkheden om een Small Business Innovation Research (SBIR) open te stellen voor de opslag van energie.

Kamp in de brief: ‘De SBIR betreft een specifiek instrument om innovatie te stimuleren. Hiermee daagt de overheid ondernemers middels een tender uit om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen voor specifieke maatschappelijke vraagstukken. Het betreft een goed werkend instrument dat ik reeds voor verschillende beleidsopgaven inzet, in aanvulling op ander innovatie-instrumentarium. Ik stimuleer onderzoek naar potentieel kansrijke innovaties om te voorzien in de toenemende behoefte aan flexibiliteit als gevolg van de verduurzaming van de energievoorziening, waaronder energieopslag. Dit jaar stel ik specifiek voor energieopslag 750.000 euro aan subsidie beschikbaar voor systeemintegratie­studies via een programma van de Topsector Energie.’

Doel van deze systeemintegratiestudies is volgens Kamp om consortia de mogelijkheid te bieden om nieuwe technische concepten en ideeën op het gebied van energieopslag en conversietechnologie te verkennen, zonder dat het daarvoor nodig is om meteen grote onderzoeksprojecten of investeringsprojecten op te tuigen.

De tender staat open van 1 juli tot en met 4 oktober dit jaar. De kosten per project bedragen maximaal 50.000 euro, dus er kunnen naar verwachting maximaal 15 projecten gehonoreerd worden. ‘Ik zal de voortgang van dit programma nauwlettend volgen’, aldus Kamp.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Solar Concept zoekt:

Projectvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Bernestraat 1, 5374 PE, Schaijk
Stel... zoekt:

Junior Consultant Duurzame Energie

32-40 uur - 3972 LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!