Solar Magazine - Rongke Power gaat ’s werelds grootste batterij bouwen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rongke Power gaat ’s werelds grootste batterij bouwen
(foto: Stock)

Rongke Power gaat ’s werelds grootste batterij bouwen

Rongke Power gaat ’s werelds grootste batterij uitleveren. De vanadium flowbatterij krijgt een opslagcapaciteit van 800 megawattuur en wordt geplaatst op het Chinese schiereiland Dalian in de buurt van Noord-Korea.

Rongke Power is een affiliate en strategisch partner van UniEnergy Technologies (UET). UET is een ontwikkelaar van flowbatterijen en de bouwer van de tot op heden grootste flowbatterij in Amerika (red. van 1 megawatt en met een opslagcapaciteit van 4 megawattuur).

Het batterijproject, goedgekeurd door de China National Energy Administration, zal bestaan uit 10 vanadium flowbatterij van 20 megawatt met ieder een opslagcapaciteit van 80 megawattuur. Het systeem gaat dienst voor peak shaving en het bewaken van de netstabiliteit. Tijdens extreme weersomstandigheden heeft de Chinese regio namelijk veelvuldig te kampen met elektriciteitsproblemen. Bij calamiteiten zal het system dan ook als noodvoorziening fungeren.

De vanadium flowbatterijen voor het systeem zullen gebouwd worden op basis van technologie van UET. De daadwerkelijke productie vindt plaats in de nieuwe gigafabriek van Rongke Power. Deze krijgt in eerste instantie een productiecapaciteit van 300 megawatt en wordt in stappen uitgebreid naar 2 en 3 gigawatt. De fabriek opent haar deuren  in de herfst.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Stel... zoekt:

Junior Consultant Duurzame Energie

32-40 uur - 3972 LK
Stel... zoekt:

Senior Consultant zonne-energie

32-40 uur - 3972 LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!