Solar Magazine - Enphase verdubbelt batterijproductie dankzij hoge vraag Australië tot 60.000 stuks
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Enphase verdubbelt batterijproductie dankzij hoge vraag Australië tot 60.000 stuks
(foto: Enphase Energy)

Enphase verdubbelt batterijproductie dankzij hoge vraag Australië tot 60.000 stuks

Enphase Energy verdubbelt haar productie van batterijen voor haar opslagsysteem vanwege de ‘overweldigende vraag’ uit Australië. Het bedrijf gaat nu 60.000 exemplaren voor het financiële boekjaar 2016/2017 maken.

Aanvankelijk wilde Enphase in de komende 6 maanden 12.000 tot 15.000 batterijen naar Australië exporteren. De nu aangekondigde 60.000 exemplaren vertegenwoordigen een opslagvolume van 70 megawattuur.

‘We hadden deze vraag absoluut niet verwacht’, stelt Nathan Dunn, hoofd van Enphase Energy’s divisie in Pacifisch-Azië. Volgens Dunn komt de vraag vooral uit Australische staten waar het feed-in tarief voor zonnepanelen wordt afgebouwd. ‘Bestaande eigenaren van zonnepanelen in de staten New South Wales, Victoria en Queensland hebben hiermee te maken en kiezen daarom nu voor retrofit energieopslagsystemen.’

Australië is momenteel een van de eerste massamarkten voor opslagsystemen. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door de hoge penetratie van zonnepanelen in de consumentenmarkt, maar ook de hoge (grijze) stroomprijzen waardoor het aantrekkelijk is zonnestroom op te slaan. Dunn laat dan ook weten dat 78 procent van Enphase’s Australische klanten – circa 150.000 stuks – interesse heeft in opslagsystemen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Stel... zoekt:

Junior Consultant Duurzame Energie

32-40 uur - 3972 LK
Stel... zoekt:

Senior Consultant zonne-energie

32-40 uur - 3972 LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!