Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
DNV GL lanceert scorekaart betrouwbaarheid zonnepanelen
(foto: DNV GL)

DNV GL lanceert scorekaart betrouwbaarheid zonnepanelen

Het international consultancybureau DNV GL heeft de ‘2016 PV Module Reliability Scorecard’, een scorekaart die de betrouwbaarheid van zonnepanelen aangeeft. Het is de tweede editie van de scorekaart.

De tweede versie van de studie is gericht op het ontbreken van openbare informatie over de langetermijngegevens van zonnepanelen. ‘Terwijl de industrie 25 jaar lang garantie biedt, zijn de meeste zonnepanelen niet langer dan 5 jaar in gebruik’, aldus Jenya Meydbray van DNV GL. ‘Sinds de eerste versie van onze scorekaart in 2014, zijn onze bevindingen een kritische bron geworden voor een industrie die de risico’s begrijpt.

De rankings in de scorekaart zijn onder meer bedoeld voor banken, projectontwikkeling en onafhankelijke stroomleveranciers die investeren in zonnepanelen.

De scorekaart voor 2016 brengt 19 fabrikanten in beeld, waarvan meer dan de helft van de 10 grootste zonnepanelenfabrikanten ter wereld. In de verschillende testen die DNV GL heeft uitgevoerd, scoorden Kyocere en Phono Solar in iedere test ‘in de top van de groep’. De scorekaart kan gedownload worden op de website van DNV GL.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Head of Business Development

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Boss Energy Consulting zoekt:

Technical Designer

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!