logo
wvhj2023
(foto: SOLARWATT)
(foto: SOLARWATT)
18 mei 2016

‘57 procent eigenaren zonnepanelen kent merk en herkomst eigen pv-systeem niet’

57 procent van de eigenaren van een zonnepanelensysteem is onbekend met het merk en de herkomst van zijn of haar eigen zonnepanelen. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope voor SOLARWATT.

Een van de andere uitkomsten van het onderzoek is dat 45 procent van de eigenaren niet weet hoeveel vermogensgarantie hij heeft. Volgens SOLARWATT hebben de eigenaren met name over rendement, product- en vermogensgarantie hebben veel consumenten onvoldoende kennis. Het onderzoek van SOLARWATT is uitgevoerd door onderzoeksbureau Multiscope. Bij het onderzoek waren 502 Nederlandse zonnepaneleneigenaren betrokken.

Voor de meeste consumenten (86 procent) is het besparen op energiekosten de beslissende factor bij de aanschaf van zonnepanelen. Maar om zoveel mogelijk uit de investering te halen, moet ook rekening gehouden worden met andere factoren: garantieduur bijvoorbeeld en rendement op de lange termijn. Toch weet ruim 1 op de 5 respondenten (22 procent) dus niet wat voor rendement zijn of haar zonnepanelen op jaarbasis behalen. Een derde (32 procent) weet niet hoelang men garantie heeft op het product, en zelfs bijna de helft (45 procent) heeft geen idee van de duur van de vermogensgarantie op zijn of haar zonnesysteem.

Erik de Leeuw, directeur SOLARWATT Benelux: ‘Hoewel de markt voor zonnepanelen nog vrij jong is, zijn er veel aanbieders actief met een aanbod dat uiteenloopt in kwaliteit. Veel consumenten weten bij de aanschaf van zonnepanelen dan ook niet waar ze op moeten letten – ons onderzoek bevestigt dat. Juist door vragen te stellen over de fabrikant – wie voorziet in de productgarantie en hoe ziet de vermogensgarantie eruit –, kunnen consumenten een betere keuze maken voor kwalitatieve panelen en betrouwbare leveranciers.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten