Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Aedes: in 2015 recordaantal van circa 19.000 huurwoningen van zonnepanelen voorzien
(foto: Aedes)

Aedes: in 2015 recordaantal van circa 19.000 huurwoningen van zonnepanelen voorzien

Het aantal woningen met zonnepanelen bij Nederlandse woningcorporaties is in 2015 met bijna 19.000 stuks. Een recordaantal blijkt uit de energiebesparingsmonitor SHAERE van Aedes.

De Sociale Huursector Audit en Evaluatie van Resultaten Energiebesparing (SHAERE) is de officiële monitor van het Convenant Energiebesparing Huursector. In deze database staan de energieprestatiegegevens van bijna 2 miljoen sociale huurwoningen.

Het aantal woningen met zonnepanelen nam toe van 29.350 naar 48.290 stuks. Een toename dus van bijna 19.000 stuks, in 2014 was die 12.000 stuks. De groei van het aantal woningen met zonneboilers blijft volgens Aedes achter. Wel zijn er altijd nog iets meer woningen met zonneboilers (48.580 woningen) dan met zonnepanelen. Het aantal woningen met zonneboilers nam in 2015 echter ‘slechts’ met bijna 4.500 stuks toe tegenover 5.000 stuks in 2014.

Woningstichting Hellendoorn leverde de beste energieprestatie afgemeten tegen het gemiddelde bouwjaar van hun woningbezit. De daken van de woningen van Woongoed Goeree-Overflakkee bevatten de meeste zonnepanelen. En Stichting Wonion uit de Achterhoek ontving de prijs voor de meeste zeer energiezuinige woningen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
ECONNETIC zoekt:

Consultant duurzame energie

ECONNETIC zoekt een consultant duurzame energie
32-40 uur per week • Driebergen-Rijsenburg
Zelfstroom zoekt:

Financieel administratief medewerker

Zelfstroom zoekt een Financieel administratief medewerker
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!