Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Klimaatmonitor: eind 2015 in Nederland 1.525 megawatt zonnepanelen opgesteld
(foto: Wehkamp)

Klimaatmonitor: eind 2015 in Nederland 1.525 megawatt zonnepanelen opgesteld

In een update van de Klimaatmonitor meldt Rijkswaterstaat dat er eind 2015 1.525 megawatt aan zonnepanelen in Nederland opgesteld was. Dit vermogen is verdeeld over 304.068 pv-systemen.

Volgens Klimaatmonitor leidt Noordoostpolder de dans met 24,9 megawatt geïnstalleerd pv-vermogen, gevolgd door 22,3 megawatt in Zwolle en 16,3 megawatt in Amsterdam. Utrecht herbergt veruit het meeste pv-systemen (4.541 stuks), gevolgd door Den Haag (3.785 stuks) en Zwolle (3.730 stuks).

In januari kwam nog naar buiten dat Netbeheer Nederland eind 2015 1,32 gigawatt pv-vermogen aan zonnepanelen registreerde in haar Productie Installatie Register (PIR). Hierbij ging het om de zonnepanelen die geregistreerd zijn via de website energieleveren.nl.

Ook de nieuwste update van Klimaatmonitor verschaft echter nog geen definitieve zekerheid over het aantal in 2015 en totaal geïnstalleerde aantal zonnepanelen. De statistiekenvoorziening over de Nederlandse pv-markt rammelt al sinds geruime tijd. In het geval van het Productie Installatie Register (PIR) van energieleveren.nl komt dit mede doordat consumenten zelf hun pv-systeem kunnen aanmelden en bijvoorbeeld fouten maken bij het invoeren van de cijfers. Tot op heden worden de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) als meest betrouwbaar gezien. Het CBS komt eind deze of begin volgende maand met afzetcijfers over 2015 naar buiten.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
JansZon BV zoekt:

Technisch Medewerker

Fulltime (40 uur) - 1095 AL 490
Boss Energy Consulting zoekt:

Project Development Manager

Fulltime (40 uur) - The Randstad
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!