Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vraagbundeling Zonnepanelen, een terug- en vooruitblik door LTO

Vraagbundeling Zonnepanelen, een terug- en vooruitblik door LTO

Met Vraagbundeling Zonnepanelen bieden de drie regionale LTO-organisaties de agrarische ondernemers handvatten om zonnepanelen in gebruik te nemen. Inmiddels is Vraagbundeling Zonnepanelen uitgegroeid tot een succesvol landelijk project, waaraan al twaalfhonderd boeren hebben meegedaan.

De concurrentie op de zonnepanelenmarkt is groot. Had het project Vraagbundeling Zonnepanelen dan nog wel wat toe te voegen afgelopen jaar? Gerard van Drooge, projectleider Vraagbundeling Zonnepanelen legt uit: ‘Wij merken dat veel boeren belangstelling hebben voor de installatie van zonnepanelen. Uit onze ervaringen blijkt dat er grote verschillen zijn tussen de leveranciers, zowel qua prijs als qua kwaliteit. Voor de deelnemers van Vraagbundeling Zonnepanelen beoordelen we tientallen offertes van leveranciers en daarbij kijken we niet alleen naar de prijs. Ook de technische kwaliteit van de pv-installatie, het rendement en overige factoren als betrouwbaarheid van de leverancier spelen een belangrijke rol. Met deze aanpak garanderen we dat de LLTB-leden een goede prijs- kwaliteitverhouding krijgen voor de pv-installatie.’ Veehouder Kees van Dal uit Waalwijk heeft in oktober zesenzestig zonnepanelen laten installeren. ‘Ik heb voor Vraagbundeling Zonnepanelen gekozen vanwege het vertrouwen. Je weet gewoon dat het goed geregeld is en dat je goede kwaliteit krijgt.’ En dat is de kracht van Vraagbundeling Zonnepanelen.

Verduurzaming van de agrarische bedrijfsvoering is voor de drie LTO organisaties (LTO Noord, ZLTO en LLTB) een belangrijk speerpunt. Met de zonnepanelen gaan ondernemers hun energie zelf opwekken. Dit draagt bij aan de sectorale doelstellingen voor een duurzaam energiegebruik in de agrarische sector. De sterke toename van zonne-energie in Nederland past bij de trend dat elektriciteit steeds meer decentraal wordt opgewerkt, bijvoorbeeld door boeren en tuinders. De verwachting is dat zowel particulieren als zakelijke consumenten de komende jaren zullen profiteren van goedkope zonne-energie. De voorspelling is dan ook dat boeren en tuinders steeds meer zelf investeren in zonne-energie, door gezamenlijke initiatieven te ontplooien en te delen in lokaal opgewekte zonnestroom. Een eigen zonne-stroominstallatie?(bron: LTO/LLTB).
Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Zelfstroom zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zelfstroom zoekt een accountmanager Binnendienst.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!