logo
wvhj2023
hero-image
12 december 2013

Vraagbundeling Zonnepanelen, een terug- en vooruitblik door LTO

Met Vraagbundeling Zonnepanelen bieden de drie regionale LTO-organisaties de agrarische ondernemers handvatten om zonnepanelen in gebruik te nemen. Inmiddels is Vraagbundeling Zonnepanelen uitgegroeid tot een succesvol landelijk project, waaraan...
Met Vraagbundeling Zonnepanelen bieden de drie regionale LTO-organisaties de agrarische ondernemers handvatten om zonnepanelen in gebruik te nemen. Inmiddels is Vraagbundeling Zonnepanelen uitgegroeid tot een succesvol landelijk project, waaraan al twaalfhonderd boeren hebben meegedaan.

De concurrentie op de zonnepanelenmarkt is groot. Had het project Vraagbundeling Zonnepanelen dan nog wel wat toe te voegen afgelopen jaar? Gerard van Drooge, projectleider Vraagbundeling Zonnepanelen legt uit: ‘Wij merken dat veel boeren belangstelling hebben voor de installatie van zonnepanelen. Uit onze ervaringen blijkt dat er grote verschillen zijn tussen de leveranciers, zowel qua prijs als qua kwaliteit. Voor de deelnemers van Vraagbundeling Zonnepanelen beoordelen we tientallen offertes van leveranciers en daarbij kijken we niet alleen naar de prijs. Ook de technische kwaliteit van de pv-installatie, het rendement en overige factoren als betrouwbaarheid van de leverancier spelen een belangrijke rol. Met deze aanpak garanderen we dat de LLTB-leden een goede prijs- kwaliteitverhouding krijgen voor de pv-installatie.’ Veehouder Kees van Dal uit Waalwijk heeft in oktober zesenzestig zonnepanelen laten installeren. ‘Ik heb voor Vraagbundeling Zonnepanelen gekozen vanwege het vertrouwen. Je weet gewoon dat het goed geregeld is en dat je goede kwaliteit krijgt.’ En dat is de kracht van Vraagbundeling Zonnepanelen.

Verduurzaming van de agrarische bedrijfsvoering is voor de drie LTO organisaties (LTO Noord, ZLTO en LLTB) een belangrijk speerpunt. Met de zonnepanelen gaan ondernemers hun energie zelf opwekken. Dit draagt bij aan de sectorale doelstellingen voor een duurzaam energiegebruik in de agrarische sector. De sterke toename van zonne-energie in Nederland past bij de trend dat elektriciteit steeds meer decentraal wordt opgewerkt, bijvoorbeeld door boeren en tuinders. De verwachting is dat zowel particulieren als zakelijke consumenten de komende jaren zullen profiteren van goedkope zonne-energie. De voorspelling is dan ook dat boeren en tuinders steeds meer zelf investeren in zonne-energie, door gezamenlijke initiatieven te ontplooien en te delen in lokaal opgewekte zonnestroom. Een eigen zonne-stroominstallatie?(bron: LTO/LLTB).
Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten