Solar Magazine - Delftse studenten bouwen draagvleugelbootsimulator
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Delftse studenten bouwen draagvleugelbootsimulator
(foto: Dutch Solar Challenge)

Delftse studenten bouwen draagvleugelbootsimulator

Ervaren hoe het is om in een boot te varen die op twee steunpunten boven het water kan vliegen en ook nog eens op zonne-energie snelheden van 51 kilometer per uur kan behalen? Het kan in Delft.

Daar heeft het TU Delft Solar Boat Team, dat nu druk bezig is met het bouwen van een nieuwe zonneboot, de oude versie omgetoverd tot een simulator zodat iedereen kan ervaren hoe het is om de nieuwe TU Delft Solar Boat te besturen. Deze simulator is van 16 tot en met 20 maart te bewonderen tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show in de RAI. Studenten van het TU Delft Solar Boat Team hebben het concept van vliegend varen met twee steunpunten in 2014 werkelijkheid gemaakt zoals uit onderstaande video blijkt.

Het team van 23 studenten heeft dit jaar een nieuwe boot ontworpen en is deze nu aan het bouwen. Het nieuwe ontwerp zal stabiliteitsproblemen die zich bij de vorige boot voordeden aanzienlijk moeten verkleinen en de boot een stuk sneller moeten maken. Dit alles dankzij een nieuw rompontwerp, nieuwe zonnecellen, een grootschalige upgrade van het elektronische systeem en een optimalisatie van de draagvleugelconfiguratie.

De nieuwe boot vaart mee in de Dutch Solar Challenge; het wereldkampioenschap voor zonneboten dat dit jaar van 2 tot 9 juli zal plaatsvinden in Amsterdam en Friesland. Aan deze wedstrijd zullen 35 teams van over de hele wereld deelnemen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Hoofdmagazijnier

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Klimaatfonds Nederland zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!