logo
wvhj2023
(foto: Stock)
(foto: Stock)
1 maart 2016

7.250 Limburgse woningeigenaren kunnen zonnelening krijgen

Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal gaan gezamenlijk 7.250 woningeigenaren de mogelijkheid bieden om tegen een lage rente geld te lenen voor zonnepanelen.

Voor de Parkstadgemeenten is het zonnepanelenproject een uitwerking van de Parkstad-ambitie om in 2040 als regio energieneutraal te zijn. Alle particuliere, bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3x80 ampère kunnen aan het project meedoen. De deelnemers worden ontzorgd en krijgen 15 jaar garantie en service.

De aflossing van de lening is lager dan de huidige energierekening,. Men lost de lening in vijftien jaar af, maar versneld aflossen mag ook. Na aflossing is het volledige financiële voordeel voor de deelnemer.

Naar verwachting vinden in de loop van dit jaar per gemeente informatieavonden plaats. Hierover worden inwoners onder meer via de huis-aan-huisbladen geïnformeerd. Al tijdens de informatieavonden kunnen geïnteresseerden zich definitief aanmelden. Vervolgens wordt alles in gang gezet.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten