Solar Magazine - ‘Ministerie van Defensie kan 2,5 miljoen zonnepanelen op haar daken plaatsen’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Ministerie van Defensie kan 2,5 miljoen zonnepanelen op haar daken plaatsen’
(foto: Sungevity)

‘Ministerie van Defensie kan 2,5 miljoen zonnepanelen op haar daken plaatsen’

Het Ministerie van Defensie kan met ruim 2,5 miljoen zonnepanelen op de daken van haar gebouwen jaarlijks ongeveer 620 miljoen kilowattuur zonnestroom produceren. Dit heeft Sungevity uitgerekend.

Als het ministerie zoveel zonne-energie zou opwekken, zou zij een significant aandeel van haar nieuwe klimaatdoelstelling kunnen realiseren. Deze berekening is een reactie op het rapport ‘Operationele Energiestrategie’ dat minister Hennis van Defensie vorige week presenteerde.

Het rapport stelt dat het gebruik van fossiele brandstoffen in 2030 met tenminste 20 procent gereduceerd moet zijn en in 2050 zelfs met 70 procent wil verminderen ten opzichte van 2010. Het vergroten van het aandeel duurzame energie wordt als een van de vijf speerpunten genoemd in dit rapport. Echter, door de inzet van duurzame energie te beperken tot militaire operaties mist het rapport volgens Sungevity een belangrijke bron van verduurzaming. Defensie heeft namelijk 6,3 miljoen vierkante meter gebouwoppervlak dat zich dus grotendeels leent voor het plaatsen van zonnepanelen.

Sungevity stelt voor dat het ministerie van Defensie komende maand dan ook een beroep doet op de SDE+-regeling. ‘Gebruikmakend van deze regeling zou Defensie ook nog op operationele kosten kunnen besparen. En die besparing kan weer worden besteed aan andere projecten. Zoals deelname aan VN-missies, bijvoorbeeld’, aldus Sungevity.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Secretaresse afdeling sales

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!