De nieuwe vriestunnel van AFE waarin de armaturen toegepast worden is ontworpen en gemaakt door VDL uit Uden. De tunnel is 58 meter lang, 8 meter breed en 5,5 meter hoog. De capaciteit van de vriestunnel bedraagt 30 ton frites per uur.
Door de toepassing in de voedselindustrie moeten alle componenten van het armatuur aan strenge eisen voldoen. De gebruikte componenten zijn uitvoerig getest in laboratoria en voldoen ruimschoots aan de eisen die gesteld worden voor de voedsel- en warenindustrie. Het armatuur moet onder meer tegen extreme temperaturen kunnen, tijdens een productierun van enkele weken is dit -30 graden Celsius en tijdens het reinigen ruim +70 graden Celsius.
De mei 2024-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan de nieuwe toekomst van de salderingsregeling, flexibele exportlimieten voor pv-systemen, de steeds langere garanties op zonnepanelen, de grootschalige introductie van perovskietzonnepanelen en de rol van zonne-energie in de Vlaamse verkiezingen.