Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarclarity exclusief distributeur in Benelux van dunne filmzonnepanelen Avancis
(foto: Avancis)

Solarclarity exclusief distributeur in Benelux van dunne filmzonnepanelen Avancis

Solarclarity is benoemd tot exclusief distributeur van Avancis in de Benelux.Avancis is een Duitse producent van dunne filmzonnepanelen (CIS). Solarclarity levert van AVANCIS de 135 en 140 wattpiek PowerMax modules.

Halverwege dit jaar volgt de 145 wattpiek variant en eind dit jaar verwachten men de 150 wattpiek uitvoering. ‘Het paneel is wat kleiner van formaat en heeft daardoor minder wattpiek, maar het heeft een module-efficiëntie zoals we dat inmiddels van CIS gewend zijn’, vertelt Solarclarity-directeur Peter Desmet. ‘Zo ligt een 140 wattpiek module qua efficiëntie op 13.3 procent. Wat overeenkomt met bijvoorbeeld een Solar Frontier 165 (13.4 procent). Verder is het paneel gitzwart, frameloos, en kent het een uniek draagsysteem aan de achterzijde waardoor het eenvoudig bevestigd kan worden op alle gangbare onderconstructies zonder dat de klemmen zichtbaar zijn. Daardoor is het ook geschikt voor bipv- en geveltoepassingen.’

Solarclarity laat verder weten dat het een lichtgewicht paneel van 16 kilogram bedraagt met een laag voltage waardoor er langere strings gemaakt kunnen worden. De zonnepanelen zijn bovendien getest op bestandheid tegen ammonia- en zoutnevelbelastingen, wat ze geschikt maakt voor toepassingen in de agrarische sector of aan de kust.

Avancis is opgezet in 2006 als een joint venture van Shell en de wereldwijde glasleverancier Saint-Gobain. Sinds 2014 is het bedrijf overgenomen door het Chinese CNBM, één van ’s werelds oudste en grootste producenten van cement, bouwmaterialen, glasvezels en rubberproducten. Avancis heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 100 megawatt in het Duitse Torgau nabij Berlijn. In China is bovendien een tweede fabriek van 300 megawatt in aanbouw.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon BV zoekt:

Accountmanager New Business B2B

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Zonneplan zoekt:

Praktijkopleider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV 13D
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!