logo
wvhj2023
hero-image
26 november 2013

'Initiatief Zonnepark Gennep mislukt door Energieakkoord'

Het zonnepark met vijfenzeventigduizend zonnepanelen in de gemeente Gennep is van de baan door toedoen van het Energieakkoord. Dit meldt Jan Willem Wesseldijk van de Stichting Haalbaarheidsstudie duurzaam energiepark De Brem. Technisch toonde de...

Het zonnepark met vijfenzeventigduizend zonnepanelen in de gemeente Gennep is van de baan door toedoen van het Energieakkoord. Dit meldt Jan Willem Wesseldijk van de Stichting Haalbaarheidsstudie duurzaam energiepark De Brem. Technisch toonde de studie aan dat er geen onoverkomelijkheden zijn en de financiële zouden te nemen zijn. Echter, in het Nationaal Energieakkoord is vastgelegd dat alleen afnemers in de directe omgeving van een milieuvriendelijke energiecentrale belastingvoordeel krijgen, de zogenaamde postcoderoos. Wesseldijk stelt dat het onmogelijk is om dertigduizend afnemers van de zonnestroom te vinden in diezelfde postcoderoos.

Daar komt volgens hem bij bij dat de energiebelastingmaatregel die in het Belastingplan is vastgelegd elk jaar veranderd kan worden. 'Banken denken in perioden van tien tot twintig jaar. Die zul je dus ook die zekerheid moeten kunnen geven', aldus Wesseldijk.
Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten