Solar Magazine - 'Initiatief Zonnepark Gennep mislukt door Energieakkoord'
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
'Initiatief Zonnepark Gennep mislukt door Energieakkoord'

'Initiatief Zonnepark Gennep mislukt door Energieakkoord'


Het zonnepark met vijfenzeventigduizend zonnepanelen in de gemeente Gennep is van de baan door toedoen van het Energieakkoord. Dit meldt Jan Willem Wesseldijk van de Stichting Haalbaarheidsstudie duurzaam energiepark De Brem. Technisch toonde de studie aan dat er geen onoverkomelijkheden zijn en de financiële zouden te nemen zijn. Echter, in het Nationaal Energieakkoord is vastgelegd dat alleen afnemers in de directe omgeving van een milieuvriendelijke energiecentrale belastingvoordeel krijgen, de zogenaamde postcoderoos. Wesseldijk stelt dat het onmogelijk is om dertigduizend afnemers van de zonnestroom te vinden in diezelfde postcoderoos.

Daar komt volgens hem bij bij dat de energiebelastingmaatregel die in het Belastingplan is vastgelegd elk jaar veranderd kan worden. 'Banken denken in perioden van tien tot twintig jaar. Die zul je dus ook die zekerheid moeten kunnen geven', aldus Wesseldijk.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Agrozon BV zoekt:

Verkoopadviseur Particulier

Fulltime (40 uur) - Oud Gastel
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Product Owner Energie Management

Fulltime (40 uur) - Heino, 8141 GN 23
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!