Solar Magazine - Haags Eternal Sun neemt beursgenoteerde Amerikaanse concullega over
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Haags Eternal Sun neemt beursgenoteerde Amerikaanse concullega over

Haags Eternal Sun neemt beursgenoteerde Amerikaanse concullega over

Eternal Sun heeft haar in Amerika beursgenoteerde concullega Spire Solar overgenomen. De ontwikkelaar van testapparatuur voor zonnepanelen doet dit onder meer met geld van haar eigen aandeelhouder Vermec.

Volgens Eternal Sun-directeur Chokri Mousaoui zijn zijn bedrijf en Spire Solar na hun samenvoeging de tweede speler op de wereldwijde markt. Eternal Sun veroverde in de afgelopen jaren snel terrein met haar innovatieve zonnesimultietechnologie. Eind 2014 werd groeikapitaal opgehaald bij de Belgische investeringsmaatschappij Vermec. De 2 miljoen euro werd gebruikt om internationale expansie te realiseren. Nu pompt Vermec dus opnieuw geld in de combinatie Eternal Sun-Spire Solar.

Spire Solar staat op het moment aan de Nasdaq genoteerd als penny stock. Er wordt nog nauwelijks gehandeld in het aandeel. Het bedrijf levert de technologie bij een kwart van alle zonnepaneelfabrieken ter wereld. Spire Solar wordt de komende maanden van de Nasdaq gehaald.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Woningbouw

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Junior Beheerder Onderhoudscontracten

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!