logo
wvhj2023
hero-image
3 december 2014

Belgisch groeifonds Vermec investeert twee miljoen euro in Eternal Sun voor internationale expansie

Eternal Sun, gespecialiseerd in het bouwen van zonnesimulatoren, heeft groeikapitaal opgehaald bij de Belgische investeringsmaatschappij Vermec. Het is om twee miljoen euro om internationale expansie te realiseren.

De investering zal gebruikt worden om de sales- en serviceactiviteiten uit te breiden, want sinds de oprichting in 2011 gaat het hard met Eternal Sun. 'Omdat de zonne-energiemarkt wereldwijd een sterke groei doormaakt en de nadruk steeds meer ligt op de kwaliteit en betrouwbaarheid van zonnepanelen, is er een groeiende vraag naar onze oplossingen', zegt Chokri Mousaoui, medeoprichter en CEO van Eternal Sun.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van simulatiesystemen die zonlicht tot achtennegentig procent nauwkeurig nabootsen. De systemen worden wereldwijd gebruikt om de levensduur en prestaties van zonnepanelen te testen, maar ook om de houdbaarheid van materialen zoals verf, airbags en plastics te bepalen. 'Wat Eternal Sun bijzonder maakt, is dat het opereert op het snijvlak van de zonne-energie-industrie en het segment van kwaliteitscontrole. Beide zaken worden wereldwijd steeds belangrijker', aldus Michel Verhaeren, CEO van Vermec.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten