Solar Magazine - Belgisch groeifonds Vermec investeert twee miljoen euro in Eternal Sun voor internationale expansie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Belgisch groeifonds Vermec investeert twee miljoen euro in Eternal Sun voor internationale expansie

Belgisch groeifonds Vermec investeert twee miljoen euro in Eternal Sun voor internationale expansie

Eternal Sun, gespecialiseerd in het bouwen van zonnesimulatoren, heeft groeikapitaal opgehaald bij de Belgische investeringsmaatschappij Vermec. Het is om twee miljoen euro om internationale expansie te realiseren.

De investering zal gebruikt worden om de sales- en serviceactiviteiten uit te breiden, want sinds de oprichting in 2011 gaat het hard met Eternal Sun. 'Omdat de zonne-energiemarkt wereldwijd een sterke groei doormaakt en de nadruk steeds meer ligt op de kwaliteit en betrouwbaarheid van zonnepanelen, is er een groeiende vraag naar onze oplossingen', zegt Chokri Mousaoui, medeoprichter en CEO van Eternal Sun.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van simulatiesystemen die zonlicht tot achtennegentig procent nauwkeurig nabootsen. De systemen worden wereldwijd gebruikt om de levensduur en prestaties van zonnepanelen te testen, maar ook om de houdbaarheid van materialen zoals verf, airbags en plastics te bepalen. 'Wat Eternal Sun bijzonder maakt, is dat het opereert op het snijvlak van de zonne-energie-industrie en het segment van kwaliteitscontrole. Beide zaken worden wereldwijd steeds belangrijker', aldus Michel Verhaeren, CEO van Vermec.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Solvari B.V. zoekt:

Online Marketeer

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!