Solar Magazine - Belgisch groeifonds Vermec investeert twee miljoen euro in Eternal Sun voor internationale expansie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Belgisch groeifonds Vermec investeert twee miljoen euro in Eternal Sun voor internationale expansie

Belgisch groeifonds Vermec investeert twee miljoen euro in Eternal Sun voor internationale expansie

Eternal Sun, gespecialiseerd in het bouwen van zonnesimulatoren, heeft groeikapitaal opgehaald bij de Belgische investeringsmaatschappij Vermec. Het is om twee miljoen euro om internationale expansie te realiseren.

De investering zal gebruikt worden om de sales- en serviceactiviteiten uit te breiden, want sinds de oprichting in 2011 gaat het hard met Eternal Sun. 'Omdat de zonne-energiemarkt wereldwijd een sterke groei doormaakt en de nadruk steeds meer ligt op de kwaliteit en betrouwbaarheid van zonnepanelen, is er een groeiende vraag naar onze oplossingen', zegt Chokri Mousaoui, medeoprichter en CEO van Eternal Sun.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van simulatiesystemen die zonlicht tot achtennegentig procent nauwkeurig nabootsen. De systemen worden wereldwijd gebruikt om de levensduur en prestaties van zonnepanelen te testen, maar ook om de houdbaarheid van materialen zoals verf, airbags en plastics te bepalen. 'Wat Eternal Sun bijzonder maakt, is dat het opereert op het snijvlak van de zonne-energie-industrie en het segment van kwaliteitscontrole. Beide zaken worden wereldwijd steeds belangrijker', aldus Michel Verhaeren, CEO van Vermec.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Everday zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
kWh People zoekt:

Senior Projectontwikkelaar Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Omgeving Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!