Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kamerleden spreken zich voor én tegen afbouw van salderen uit: 'Huidige regeling goed verdedigbaar'

Kamerleden spreken zich voor én tegen afbouw van salderen uit: 'Huidige regeling goed verdedigbaar'

De Tweede Kamerleden spreken zich in gesprek met Solar Magazine voor én tegen afbouw van salderen uit. De redactie maakte een rondje langs de velden en spreekt met vrijwel alle energiewoordvoerders.

Afgelopen week deden Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond minister Kamp al een oproep om zekerheid voor het salderen te bieden. Minister Kamp kondigde in de zomer van 2014 aan dat de huidige salderingsregeling tenminste tot het jaar 2020 blijft. In 2017 vindt een grondige evaluatie plaats. Vanaf het jaar 2020 denkt minister Kamp aan een ‘nette overgangsregeling’. Achter de schermen werken diverse stakeholders, waaronder Holland Solar en de stichting Zonne-energie Ondernemers Nederland, sindsdien aan voorstellen voor een overgangsregeling. Solar Magazine sprak met de energiewoordvoerders van de belangrijkste fractie uit de Tweede Kamer.

Opmerkelijke uitspraken komen onder meer van de PVV ('De PVV is blij dat de minister nu ook tot het inzicht is gekomen om de salderingsregeling af te schaffen'), ChristenUnie ('Wij steunen minister Kamp niet bij de afbouw van de salderingsregeling') en SGP ('Op z’n minst zouden initiatieven die nu starten moeten kunnen rekenen op saldering voor een periode van 10 jaar').

Lees hier de volledige visie van de VVD, PvdA, SP, CDA, PVV, ChristenUnie, GroenLinks en SGP op het salderingsdossier digitaal in de december-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

PV Engineer

Fulltime (40 uur) - Nijmegen
kWh People zoekt:

Accountmanager O&M

32-40 uur - Den Bosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!