logo
wvhj2023
hero-image
16 december 2015

Kamerleden spreken zich voor én tegen afbouw van salderen uit: 'Huidige regeling goed verdedigbaar'

De Tweede Kamerleden spreken zich in gesprek met Solar Magazine voor én tegen afbouw van salderen uit. De redactie maakte een rondje langs de velden en spreekt met vrijwel alle energiewoordvoerders.

Afgelopen week deden Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond minister Kamp al een oproep om zekerheid voor het salderen te bieden. Minister Kamp kondigde in de zomer van 2014 aan dat de huidige salderingsregeling tenminste tot het jaar 2020 blijft. In 2017 vindt een grondige evaluatie plaats. Vanaf het jaar 2020 denkt minister Kamp aan een ‘nette overgangsregeling’. Achter de schermen werken diverse stakeholders, waaronder Holland Solar en de stichting Zonne-energie Ondernemers Nederland, sindsdien aan voorstellen voor een overgangsregeling. Solar Magazine sprak met de energiewoordvoerders van de belangrijkste fractie uit de Tweede Kamer.

Opmerkelijke uitspraken komen onder meer van de PVV ('De PVV is blij dat de minister nu ook tot het inzicht is gekomen om de salderingsregeling af te schaffen'), ChristenUnie ('Wij steunen minister Kamp niet bij de afbouw van de salderingsregeling') en SGP ('Op z’n minst zouden initiatieven die nu starten moeten kunnen rekenen op saldering voor een periode van 10 jaar').

Lees hier de volledige visie van de VVD, PvdA, SP, CDA, PVV, ChristenUnie, GroenLinks en SGP op het salderingsdossier digitaal in de december-editie van Solar Magazine.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten