Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond vragen Kamp om zekerheid voor salderen

Vereniging Eigen Huis en Consumentenbond vragen Kamp om zekerheid voor salderen

De Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond roepen minister Kamp op om consumenten zekerheid te bieden ten aanzien van het salderen. Zij doen de oproep in een gezamenlijk brief aan minister Kamp.

Afgelopen april schreef de Vereniging Eigen Huis ook al een brief aan de Tweede Kamer waarin zij haar zorgen uitte over dit onderwerp.

‘De zekerheid van salderen is essentieel om consumenten zo veel mogelijk te bewegen tot investeren in zonnepanelen. Hier zijn zowel het milieu, de consument als de markt bij gebaat’, aldus de twee organisaties. Zij vinden dat het sterke groeipotentieel van zonnepanelen in combinatie met salderen met beide handen moet worden aangegrepen om daarmee de duurzaamheidsdoelen van Nederland te steunen.
Minister Kamp heeft vorig jaar zomer aangekondigd in 2017 de huidige salderingsregeling te willen evalueren. Aanpassingen aan de salderingsregeling of de invoering van een andere regeling ter stimulering van duurzame energie opwek aan huis mogen volgens de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis alleen overwogen worden als zij binnen de volgende kaders blijven:

  • Voldoende financiële zekerheid bieden zodat de consument de panelen binnen een acceptabele periode terugverdient.
  • Begrijpelijk en eenvoudig zijn, zodat er geen administratieve rompslomp voor de consument of leverancier ontstaat.
  • Geleidelijke verandering bieden, zodat consumenten niet in de wachtstand gaan of er juist een ‘run’ komt.
  • Energiegedrag moet een rol gaan spelen, er moet een prikkel ontstaan om te besparen en het verbruiksmoment af te stemmen op het opwekmoment.
  • Toekomstbestendig zijn, rekening houden met innovaties.
  • Fair play bieden, tegenover een eventuele versobering van saldering moet een andere energiestimulans staan, zoals bijvoorbeeld het openstellen van de SDE+-regeling voor de consument.
  • Ruimte voor flexibilisering van de energiemarkt bieden, zodat afname en teruglevering niet verplicht bij dezelfde leverancier moeten geschieden.
Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon bv zoekt:

Commercieel Projectleider

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Saman Groep zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr. 1
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!