Solar Magazine - OpdeZon lanceert BTW Service voor terugvorderen btw, Zonneplan presenteert online btw-tool
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
OpdeZon lanceert BTW Service voor terugvorderen btw, Zonneplan presenteert online btw-tool

OpdeZon lanceert BTW Service voor terugvorderen btw, Zonneplan presenteert online btw-tool

OpdeZon lanceert OpdeZon BTW Service. In samenwerking met belastingadviseur SOS Business Support neemt OpdeZon hiermee voor bezitters van zonnepanelen de aanvraag voor btw-teruggave uit handen. Een ander bedrijf, Zonneplan, heeft een online tool opgesteld om consumenten eenvoudig te laten bekijken of zij in aanmerking komen voor btw-teruggave.
In de afgelopen periode ontstond onduidelijkheid over de btw-regels voor zonnepaneeleigenaren. Dit kwam mede door de uitspraak van het Europese Hof in de zaak Fuchs op 20 juni 2013. Om te profiteren van btw-teruggaaf moeten zonnepaneleneigenaren zich aanmelden als ondernemer voor de btw bij de Belastingdienst. Zonnepaneleneigenaren waarbij de installatie vóór 1 april 2013 plaatsvond hoeven echter geen actie te ondernemen. De Belastingdienst maakt voor deze groep een uitzondering. Zij vallen per definitie onder de kleine ondernemersregeling en profiteren zodoende niet van de btw-teruggaaf. Particulieren die vanaf 20 juni 2013 zonnepanelen hebben aangeschaft, hebben volgens de Belastingdienst sowieso recht op teruggave van de btw.

OpdeZon wil voor deze groep particulieren het onderste uit de kan halen en werkt daarom met een succes garantie: de particulier betaalt slechts voor de service bij daadwerkelijke ntw-teruggave. Paul Dalebout, directeur van OpdeZon: 'Met de OpdeZon BTW Service willen we de bezitters van zonnepanelen het papierwerk van de aanvraag uit handen nemen. Ook willen we de zekerheid bieden dat de aanvraag goed geschied en het beste resultaat oplevert.' De OpdeZon BTW service is er niet alleen voor klanten van OpdeZon, maar ook voor (toekomstige) bezitters van zonnepanelen die hun zonnepanelen niet door OpdeZon hebben laten installeren.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Business Developer

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!