Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Enexis helpt basisscholen lesgeven over eigen opgewekte zonnestroom

Enexis helpt basisscholen lesgeven over eigen opgewekte zonnestroom

In het kader van het project 'Van Zon Krijg Je Energie' voor basisscholen en de actie 'Enexis zoekt de zon op' werden afgelopen maand op de basisscholen Cyriacusschool in Hoonhorst (provincie Overijssel) en de Mr. Ivenschool in Elsendorp (provincie Noord-Brabant) het lespakket voor leerlingen en een informatiescherm uitgereikt. De school had, binnen het project, al eerder zonnepanelen aangeschaft.

'Van Zon Krijg Je Energie' is een project voor alle basisscholen in het verzorgingsgebied van Enexis. Het project omvat een educatief pakket over zonne-energie en het ondersteunen van basisscholen om zonnepanelen aan te schaffen en hiermee zelf energie op te wekken. Enexis wil met het project kinderen op een laagdrempelige, interactieve en speelse manier kennis laten maken met de energie van nu en in de toekomst. Door middel van het gratis educatieve pakket bestaande uit diverse opdrachten over zonne-energie kunnen kinderen (groep één tot en met acht) kennis maken met deze duurzame vorm van energie. De opdrachten zijn gekoppeld aan de website waarmee docenten de kinderen via een digibord op interactieve wijze les kunnen geven. Bovendien geeft de website de actuele, met zonnepanelen opgewekte energie en het elektriciteitsverbruik van de school weer.

Naast het gratis educatief pakket biedt Enexis de deelnemende scholen ook een slimme meter, een energie monitoringsysteem en een display aan. Deze display komt op een centrale plek in de school te hangen zodat kinderen altijd kunnen aflezen wat de opbrengst van de zonnepanelen is. De slimme meter en het energie monitoringsysteem zorgen ervoor dat het real-time verbruik en de opwek van energie te zien is op de display en op het digibord. Op deze wijze worden kinderen, maar ook docenten, zich bewust van het nut van zonne-energie. Om een basisschool zoveel mogelijk te ontzorgen bij aanschaf van zonnepanelen, heeft Enexis op basis van een aantal criteria een aanbieder voor het leveren, installeren, beheren en eventueel leasen van zonnepanelen geselecteerd.

In het kader van de actie 'Enexis zoekt de zon op' kregen medewerkers van Enexis de mogelijkheid om thuis zonnestroom op te wekken met zonnepanelen die zij voor een scherpe prijs konden aanschaffen. Bijna vierhonderd medewerkers hebben zonnepanelen aangeschaft. Zij kunnen naar verwachting maar liefst 1,23 MegaWatt opwekken. Dit staat gelijk aan de levering van stroom aan zo'n vierhonderd woningen. De actie wordt gefaciliteerd door het bedrijf KiesZon.
Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
VDH Solar zoekt:

administratief medewerker orderverwerking

VDH Solar zoekt een administratief medewerker orderverwerking.
Fulltime • Hazerswoudedorp
SolarToday zoekt:

Commercieel technisch adviseur

SolarToday zoekt een commercieel technisch adviseur
Fulltime • Roosendaal
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!