Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SunDay 2013 groeit uit tot Nederlands meest kennisintensieve zonne-energie event

SunDay 2013 groeit uit tot Nederlands meest kennisintensieve zonne-energie event

Op woensdag 20 november 2013 vindt de vijfde editie van de SunDay plaats. De SunDay is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het meest kennisintensieve zonne-energie event van Nederland. Het brengt wetenschap en praktijk van de zonne-energiewereld bij elkaar. Een bijzonder element dit jaar is het dertigjarig jubileum van Holland Solar dat de branchevereniging tijdens het event viert.

De SunDay 2013 kent een veelzijdig programma met nationale en internationale sprekers en kent een gebruikelijke R&D- en een praktijkgerichte component. Bijzondere aandacht is er voor de drie keynote speakers:
1. Tjerk Wagenaar van de Stichting Natuur & Milieu over zonne-energie en het Energieakkoord;
2. Amerikaans pv-expert Paula Mints over de marktvraag en het aanbod van zon-pv tot 2017;
3. Christian Breyer van het gerenommeerde Duitse Reiner Lemoine Institut over de rol van zonne-energie in een wereld met honderd procent hernieuwbare energie.

Naast het plenaire gedeelte (dat volledig in het Engels gepresenteerd wordt) kunnen de deelnemers diverse parallelsessies bijwonen. Deze sessies zijn gericht op de verschillende aanwezige vertegenwoordigers van specifieke doelgroepen.

De parallelsessies kennen de volgende vier hoofdthema's:
A - R&D – PV materials & processing (door Solliance, FOM en ECN)
B - Innovaties in zonne-energiesystemen en toepassingen (door Solar Energy Application Centre)
C - Wet- & Regelgeving (door Agentschap NL en Holland Solar)
D - Marktontwikkeling & Praktijkervaring (door Agentschap NL en Holland Solar)

De SunDay 2013 richt zich niet alleen op de zonne-energiegemeenschap (van machinebouwers tot solar fabrikanten en aanbieders van zonnepanelen), maar ook op de volgende doelgroepen:
- Bouw- en installatiebedrijven: voor architecten, bouwbedrijven, installateurs en dakdekkers zijn er onder meer interessante lezingen over kwaliteitsborging (door UNETO-VNI), de integratie van zonnestroom in infrastructuur (zoals geluidsschermen), prefab montage van gebouw geïntegreerde zonnepanelen en saldering van zonnestroom.
- Overheidsinstellingen: voor overheidsfunctionarissen zijn onder meer de parallelsessies over de ervaringen van corporaties met zonnestroomprojecten, de opkomst van zonneparken in Nederland en de experimentenregeling elektriciteitswet relevant.
- Kennis- en onderwijsinstellingen: voor deze doelgroep zijn er onder meer boeiende lezingen over de massaproductie van organische pv, de volgende generatie silicium zonnecellen en nieuwe ontwikkeling rond CIGS-zonnecellen.

Na deze workshops en een plenaire afsluiting van het formele programma hebben de deelnemers aansluitend de gelegenheid om tijdens de borrel na te praten met collega’s en nieuwe contacten op te doen. Bovendien kunnen zij een bezoek brengen aan de informatiemarkt met bijzondere aandacht voor gebouw geïntegreerde (BIPV) zonne-energieproducten.

Registreren voor de SunDay 2013 is mogelijk via de website. Dit is mogelijk tot enkele dagen voor het evenement. Inmiddels hebben zich al meer dan honderd deelnemers aangemeld om op woensdag 20 november de SunDay 2013 bij te wonen. Afgelopen jaar trok de SunDay ruim vierhonderd bezoekers, een aantal dat de organisatie ook dit jaar verwacht.
Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Ervaren installateurs

SolarNRG zoekt ervaren installateurs.
Fulltime • Poeldijk
Zonmaat zoekt:

Elektricien

Zonmaat zoekt een elektricien omgeving Utrecht.
Fulltime • Omgeving Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!