Solar Magazine - Chess lanceert lichtcontroller Micro BLC
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Chess lanceert lichtcontroller Micro BLC
© Chess

Chess lanceert lichtcontroller Micro BLC

Chess lanceert de lichtcontroller Micro BLC waarmee het mogelijk is om duizenden lampen en sensoren draadloos aan elkaar te verbinden.

Het Haarlemse technologiebedrijf heeft hiermee een nieuwe primeur: na maanden van ontwikkeling lanceert het bedrijf de naar eigen zeggen kleinste en meest krachtige lichtcontroller voor het ecosysteem Mymesh.

Energielabel
Mymesh is een draadloos netwerk dat speciaal werd ontwikkeld om lampen op veeleisende en moeilijke omgevingen slim te maken. Elk apparaat binnen Mymesh kan zowel zenden als ontvangen. Zodra een apparaat een signaal ontvangt, wordt binnen nanoseconden het commando uitgevoerd en het signaal automatisch doorgezonden naar omliggende apparaten. Hierdoor ontstaat een veilig en betrouwbaar netwerk dat duizenden apparaten kan verbinden, besturen en analyseren.

‘Doordat lampen alleen nog maar aanstaan wanneer dat echt nodig is, kan een locatie veel besparen op energieconsumptie. Hierdoor is Mymesh onder andere erg populair onder bedrijven die naar energielabel C willen’, duidt Han Bak, commercieel directeur bij Chess.

Winkelcentrum
Doordat de Micro BLC aan elke lamp zit én een grote verscheidenheid aan sensoren ondersteunt, is het mogelijk om complexe data te onttrekken uit een gebouw. De Micro BLC ondersteunt onder andere Dali 1.0 voor Philips SR driver, de nieuwe DiiA DALI 2.0 standaard, inventronics serial communication én 0-10V dim.

Op dit moment wordt de Micro BLC gebruikt om de duizenden lampen van het Blue Water Shopping Centre, het grootste winkelcentrum van het Verenigd Koninkrijk, slim te maken.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature binnendienst Projectmanager / Werkvoorbereider (€ 3.500 - € 4.500)

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE, 25
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!