Solar Magazine - Signify en WUR breiden onderzoek naar led-verlichting voor medicinale cannabis uit
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Signify en WUR breiden onderzoek naar led-verlichting voor medicinale cannabis uit
foto: Signify

Signify en WUR breiden onderzoek naar led-verlichting voor medicinale cannabis uit

Signify heeft een langlopende onderzoekssamenwerking met Wageningen University & Research (WUR) aangekondigd. Het betreft een onderzoek naar de invloed van led op de kwaliteit van medicinale cannabis en marihuana.

De onderzoeksresultaten zullen telers volgens het bedrijf ondersteunen bij het creëren van de ideale groeiomstandigheden voor medicinale cannabis. Het project gaat door met de langdurige samenwerking van de 2 partners om op gewassen gebaseerde lichtrecepten te ontwikkelen die telers helpen de resultaten van het gewas te verbeteren.

Legalisatie
In de afgelopen jaren is er een toename geweest in de legalisatie van medicinale cannabis in verschillende regio's over de hele wereld. Dit heeft ertoe geleid dat telers op zoek zijn gegaan naar meer gecontroleerde en energie-efficiënte methoden voor het telen van deze gewassen in kassen, waaronder het gebruik van led-verlichting en op maat gemaakte lichtrecepten.

Projectleider is professor Leo Marcelis, voorzitter van de afdeling Tuinbouw en Productfysiologie, WUR. ‘De meest uitdagende aspecten van het kweken van medicinale cannabis zijn het beheersen van de bloeitijd, de samenstelling en de consistentie van elk gewas’, aldus Marcelis. Er zijn meer dan 100 cannabinoïden of actieve stoffen gevonden in cannabis, die de plant zijn medische eigenschappen geven. ‘De mogelijkheid hebben om de inhoud van specifieke cannabinoïden te controleren, zou telers een enorm voordeel in hun markt kunnen geven.’

Het onderzoek duurt 2 jaar en wordt opgezet in een klimaatkamer op de WUR in Wageningen. Planten worden in een enkele laag in 4 compartimenten onder Philips GreenPower led-productiemodules gekweekt, bestuurd door het Philips GrowWise-regelsysteem, zodat kleuren kunnen worden afgestemd en de lichtniveaus dynamisch kunnen worden aangepast.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Kremer Techniek zoekt:

Adviseur Calculator – Duurzame Technieken

32-40 uur - 's-Heerenberg Ulenpasweg 2b 7041 GB
Fronius zoekt:

Technical Sales Advisor

Fulltime (40 uur) - België
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!