Solar Magazine - Veerhaven Texel dimt verlichting met smart lighting systeem Luminext
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Veerhaven Texel dimt verlichting met smart lighting systeem Luminext
foto: Luminext

Veerhaven Texel dimt verlichting met smart lighting systeem Luminext

Rijkswaterstaat gaat de Veerhaven van Texel voorzien van slimme openbare verlichting. Luminext levert dynamische verlichting en calamiteitenverlichting, om het licht te dimmen in de stille uren.

Zodra de laatste veerpont is vertrokken, gaat de verlichting op het parkeerterrein in de veerhaven uit en wordt de verlichting op de Pontweg gedimd. Op het moment dat de bewegingssensoren op het parkeerterrein mensen signaleren, gaat de verlichting automatisch aan. Zo hebben de beveiligingsmedewerkers goed zicht tijdens hun ronde en worden mensen afgeschrikt die niet op het parkeerterrein behoren te zijn.

Rijdt er ’s nachts een ambulance richting de veerpont, dan wordt de calamiteitenverlichting direct geactiveerd, zodat de hulpdienst veilig en snel de boot op kan rijden. De verlichting wordt aangestuurd en gemonitord met Luminizer Connect & Control software. Met de slimme led-verlichting in de veerhaven en op de Pontweg zet Rijkswaterstaat opnieuw een stap in de energietransitie. In 2030 wil ze energieneutraal zijn. Naast het tegengaan van de lichtvervuiling wordt energie bespaard en de CO2- uitstoot verminderd. Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met aannemer Dynniq.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature binnendienst Projectmanager / Werkvoorbereider (€ 3.500 - € 4.500)

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!