Solar Magazine - Signify neemt lifi-specialist Firefly over
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Signify neemt lifi-specialist Firefly over
foto: FireFly

Signify neemt lifi-specialist Firefly over

Signify heeft Firefly gekocht. Volgens het bedrijf is het een strategische acquisitie in het licht van de wens van Signify om hét verlichtingsbedrijf in Internet of Things (IoT) te zijn.

LiFiReport meldde als eerste het nieuws dat Firefly is overgenomen. Firefly heeft een kantoor in San Diego en in Duitsland. Inmiddels hebben woordvoerders van Signify het nieuws aan diverse bronnen bevestigd. De strategie van Signify is zich te richten op het verlichten van producten, systemen en diensten en op verbonden led-verlichting, met als doel het toonaangevende verlichtingsbedrijf in het internet der dingen te worden. De acquisitie van Firefly's technologie past in deze strategie. 'Het biedt ons de mogelijkheid om onze expertise aan te vullen en te versterken en onze lifi-innovaties te versnellen’, aldus de woordvoerders.

Signify Lighting startte vorig jaar met het aanbieden van led-armaturen die uitgerust zijn met de mogelijkheid tot Light Fidelity (lifi): oftewel internet via een led-armatuur.

Lifi werkt via een chip die een led-lamp laat knipperen, maar zo snel dat men het met het blote oog niet ziet. Door het knipperen kan informatie worden verzonden zoals dat ook met wifi kan. Het voordeel is dat licht niet door muren kan en dus veilig ‘binnenskamers’ blijft. Met de overname van Firefly koopt de van oorsprong Eindhovense lichtfabrikant voor de tweede keer een lifi-bedrijf. In februari 2017 verwierf Signify en klein Frans lifi-bedrijf, Luciom.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Geldrop, Spaarpot 20 5667 KX
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Magazijnmedewerker

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!