Solar Magazine - PowerGo plaatst laadpalen op 12 vakantieparken TopParken: stroom afkomstig van zonneparken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PowerGo plaatst laadpalen op 12 vakantieparken TopParken: stroom afkomstig van zonneparken
© PowerGo

PowerGo plaatst laadpalen op 12 vakantieparken TopParken: stroom afkomstig van zonneparken

PowerGo gaat op de 12 vakantieparken van TopParken laadpalen voor elektrische auto’s plaatsen. Deze gebruiken zonne-energie afkomstig van de zonneparken van PowerField, het moederbedrijf van PowerGo.

De samenwerking is tot stand gekomen nadat TopParken op zoek was naar een partij voor het plaatsen van laadpalen. De eerste (snel)laadpalen zijn inmiddels op Resort Veluwe in gebruik genomen.

60 kilowatt
Naast Resort Veluwe wordt ook Landgoed de Scheleberg voorzien van een snellaadpaal van 60 kilowatt, waarmee elektrische auto’s kunnen snelladen.

De 12 vakantieparken van TopParken liggen verspreid door Nederland. ‘Om gasten vanuit het hele land te verwelkomen op onze parken en mee te gaan met de ontwikkelingen, is het van groot belang deze service te bieden op onze vakantieparken’, vertelt Frank Bolderman, operationeel manager bij TopParken. ‘Het feit dat PowerGo zonne-energie levert, heeft ons doen besluiten de samenwerking met hen aan te gaan. Op die manier dragen we ook ons steentje bij aan een duurzame wereld.’

5.000 (snel)laadpunten
Het Nederlandse bedrijf PowerGo heeft zich als doel gesteld om binnen 2 jaar meer dan 5.000 (snel)laadpunten door heel Europa te hebben gerealiseerd. PowerGo garandeert dat de geleverde elektriciteit 100 procent afkomstig is van de door zichzelf opgewekte zonne-energie. Intussen zijn er meer dan 500 (snel)laadpunten in bestelling en is PowerGo klaar voor grootschalige uitrol van laadpunten.

PowerGo heeft vestigingen in Nederland en Spanje en is bezig met ontwikkelingen en uitrol in onder andere Duitsland, België en Frankrijk.

Deel dit bericht

Meest populaire berichten
Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Projectleider Meetdiensten

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!