TNO Webinar | Tijd voor duurzame zonne-energie

Tijdens dit interactieve webinar bespreken we hoe zonne-energie nog duurzamer kan worden en gaan we in op de voetafdruk van zonnestroom, op circulariteit en op recycling van zonnepanelen.

Programma

  • Wat is duurzame zonne-energie? De ambities en uitdagingen. Door prof. dr. Wim Sinke, hoofdonderzoeker zonne-energie bij TNO en hoogleraar UvA.
  • Duurzaamheid & circulariteit: Europese strategie en beleid voor duurzame zonnestroom. Door dr. Mara Hauck, onderzoeker TNO en TU/e.
  • Duurzaamheid & circulariteit van zonne-energie in de praktijk: technologische oplossingen. Door dr. Mirjam Theelen, onderzoeker TNO.

Houdbaar voor de aarde en de mens
Zonne-energie is een bekende hernieuwbare bron van energie en een onmisbare bouwsteen voor een klimaatneutrale energievoorziening. Voor impact met zonne-energie is echter toepassing op enorme schaal nodig en dat kan alleen als zonnestroom in alle opzichten houdbaar is voor de aarde en de mens. Met andere woorden: als zonne-energie duurzaam is, of, beter gezegd: nog duurzamer dan nu al het geval.  Hieraan wordt keihard gewerkt. Mondiaal en door TNO en partners.

De CO2-voetafdruk van zonne-energie die vooral samenhangt met fabricage met fossiele brandstoffen moet verder verkleind worden, het materialengebruik moet verder omlaag en zonne-energie moet circulair worden. Daarnaast moeten zonnepanelen optimaal worden ingepast in onze leefomgeving en worden gecombineerd met natuur en milieu. Nu de gevolgen van klimaatverandering al zo duidelijk en pijnlijk merkbaar worden is tijd misschien nog wel de belangrijkste factor. We hebben gloeiende haast om duurzame zonnestroom op grote schaal beschikbaar te maken.

Agenda

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
Econnetic bv zoekt:

Senior Consultant zonne-energie

32-40 uur - 3972LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!