Solar Magazine - IZEN levert zonnepark met 9.828 zonnepanelen op dak distributiecentrum Wehkamp op
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IZEN levert zonnepark met 9.828 zonnepanelen op dak distributiecentrum Wehkamp op

IZEN levert zonnepark met 9.828 zonnepanelen op dak distributiecentrum Wehkamp op

IZEN heeft het zonnepark op het dak van het nieuwe Zwolse distributiecentrum van Wehkamp opgeleverd. Het systeem bestaat uit 9.828 zonnepanelen. Het gebouw wordt op 23 september geopend door Koning Willem-Alexander.

De installatie moet 40 procent van het stroomverbruik van het nieuwe distributiecentrum voorzien. Het Belgische WDP, tevens de opdrachtgever die in Nederland 30 megawatt zonnepanelen plaatst met SDE+-subsidie, realiseerde samen met Wehkamp het grootste geautomatiseerde e-commercecentrum ter wereld. Er is gebruikgemaakt van 9.828 zonnepanelen van Suntech met een vermogen van 255 wattpiek, gemonteerd op het montagesysteem FlatFix Fusion van Esdec. Tenslotte is er gebruikgemaakt van 78 SMA-omvormers, type STP 25000 (Sunny Tripower).

‘Een park van deze omvang bouwen op 8 weken tijd, zoals opdrachtgever WDP vroeg, is geen sinecure’, aldus Servaas Van Den Noortgate, managing director van IZEN International. ‘Nederlandse bedrijven hebben die expertise rond grote zonneparken mijns inziens nog in mindere mate, terwijl de zonnestroommarkt in Nederland zeer groot belooft te worden. Tot nu was er vooral sprake van residentiële installaties. Maar de prijzen van installaties zijn vandaag zo aantrekkelijk, dat het beleid rond Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) het komende jaar echt onder stoom zal komen. Ook bij bedrijven, die grote installaties nodig hebben. In Nederland moet zonnestroom nog echt beginnen, wat het een geweldig interessante markt maakt.’

IZEN kwam afgelopen week nog in het nieuws omdat zij door iChoosr samen met Gutami Solar Projects en KTI-WTI in navolging van de eerste groepsaankoop voor zonnepanelen in de provincie Antwerpen, ook voor de tweede collectief aanschaf geselecteerd is als leverancier.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Geldrop, Spaarpot 20 5667 KX
Solvari B.V. zoekt:

Key Account Manager

32-40 uur - Zadelstede 9 3431 JZ Nieuwegein
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!