logo
wvhj2023
hero-image
1 september 2015

IZEN levert zonnepark met 9.828 zonnepanelen op dak distributiecentrum Wehkamp op

IZEN heeft het zonnepark op het dak van het nieuwe Zwolse distributiecentrum van Wehkamp opgeleverd. Het systeem bestaat uit 9.828 zonnepanelen. Het gebouw wordt op 23 september geopend door Koning Willem-Alexander.

De installatie moet 40 procent van het stroomverbruik van het nieuwe distributiecentrum voorzien. Het Belgische WDP, tevens de opdrachtgever die in Nederland 30 megawatt zonnepanelen plaatst met SDE+-subsidie, realiseerde samen met Wehkamp het grootste geautomatiseerde e-commercecentrum ter wereld. Er is gebruikgemaakt van 9.828 zonnepanelen van Suntech met een vermogen van 255 wattpiek, gemonteerd op het montagesysteem FlatFix Fusion van Esdec. Tenslotte is er gebruikgemaakt van 78 SMA-omvormers, type STP 25000 (Sunny Tripower).

‘Een park van deze omvang bouwen op 8 weken tijd, zoals opdrachtgever WDP vroeg, is geen sinecure’, aldus Servaas Van Den Noortgate, managing director van IZEN International. ‘Nederlandse bedrijven hebben die expertise rond grote zonneparken mijns inziens nog in mindere mate, terwijl de zonnestroommarkt in Nederland zeer groot belooft te worden. Tot nu was er vooral sprake van residentiële installaties. Maar de prijzen van installaties zijn vandaag zo aantrekkelijk, dat het beleid rond Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) het komende jaar echt onder stoom zal komen. Ook bij bedrijven, die grote installaties nodig hebben. In Nederland moet zonnestroom nog echt beginnen, wat het een geweldig interessante markt maakt.’

IZEN kwam afgelopen week nog in het nieuws omdat zij door iChoosr samen met Gutami Solar Projects en KTI-WTI in navolging van de eerste groepsaankoop voor zonnepanelen in de provincie Antwerpen, ook voor de tweede collectief aanschaf geselecteerd is als leverancier.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten