Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lingewaard krijgt grootste drijvende zonnepark van Nederland: 1.520 panelen gaan drijven in bassin

Lingewaard krijgt grootste drijvende zonnepark van Nederland: 1.520 panelen gaan drijven in bassin

Lingewaard Energie gaat in glastuinbouwgebied Bergerden opdracht geven voor de bouw van het volgens de coöperatie grootste drijvende zonnepark van Europa, maar in ieder geval het grootste van Nederland.

Een bassin in Bergerden wordt in het voorjaar van 2016 voorzien van 1.520 drijvende zonnepanelen. In de toekomst is er ruimte om in totaal 4.500 tot 6.000 panelen te plaatsen.

In december 2014 hebben meer dan 50 personen een toezegging gedaan om te investeren in het nog te bouwen zonnepark. Dat was genoeg aanleiding voor de gemeente en Lingewaarde Energie om een haalbaarheidsstudie uit te voeren die nu met succes is afgerond.

Om in het voorjaar van 2016 op te kunnen leveren wordt een bestemmingsplanwijziging en omgevingsvergunning aangevraagd en een energiebedrijf geselecteerd die de door het park opgewekte zonnestroom gaat afnemen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Business Development Manager

32-40 uur - The Netherlands
Boss Energy Consulting zoekt:

Site Manager

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!