Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarcentury gaat samen met Eneco zonnepark Ameland bouwen met 23.000 zonnepanelen, oplevering begin 2016

Solarcentury gaat samen met Eneco zonnepark Ameland bouwen met 23.000 zonnepanelen, oplevering begin 2016

Op Ameland start in september de bouw van Nederlands grootste zonnepark. Op het terrein van het vliegveld in Ballum worden 23.000 zonnepanelen geïnstalleerd, goed voor een vermogen van 6 megawattpiek.

Het park wordt begin 2016 opgeleverd. Dan wekt Ameland, dat nu nog alle stroom van het vasteland geleverd krijgt, de stroom voor haar ruim 1.500 huishoudens zelf op. Dit past in de ambitie van het Waddeneiland om in 2020 volledig energieneutraal te zijn. Met de bouw van het park is 7,4 miljoen euro gemoeid. Realisatie van het park is mede mogelijk door subsidies van het Waddenfonds, de Provincie Friesland en de landelijke regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+).

Zonnepark Ameland is een initiatief van de gemeente Ameland, de Amelander Energie Coöperatie (AEC) en Eneco, die in het project samenwerken vanuit een gedeelde visie op de verduurzaming van de (lokale) energievoorziening. Voor de realisatie van het project hebben zij de BV Zonnepark Ameland opgericht, waarin iedere partij een gelijk belang heeft. Binnen de samenwerking is de gemeente verantwoordelijk voor de landschappelijke inpassing, het vergunningstraject en de aanvraag van subsidie. AEC maakt zich sterk voor lokale betrokkenheid en draagvlak, onder meer door Amelanders de mogelijkheid te bieden om te participeren in het park. En Eneco neemt vanuit haar ervaring met grote energieprojecten de verantwoordelijkheid voor de realisatie en het beheer van het zonnepark op zich. Het zonnepark wordt gebouwd door Solarcentury.

Solarcentury is niet alleen verantwoordelijk voor het detailontwerp en de bouw van de systemen, maar ook voor het onderhoud en de monitoring van het zonnepark om aldus een maximale energieopbrengst te garanderen. 'We zijn trots dat we het grootste zonnepark in Nederland mogen bouwen. We zien het als een erkenning van ons vakmanschap en onze kracht als bedrijf', aldus Dennis de Jong, algemeen directeur van Solarcentury Benelux.

Michiel van Beek , directeur van Zonnepark Ameland B.V.: 'We zijn gelukkig met de uitkomst van de Europese aanbesteding voor de bouw van het zonnepark. Met Solarcentury hebben we een internationale partij met solide financiën en ruime ervaring. Door de Nederlandse dochter van het Engelse Solarcentury zijn we bovendien verzekerd van korte lijnen en lokale kennis.'

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
kWh People zoekt:

Leveranciersmanager Zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Conduct Technical Solutions zoekt:

Productmanager

Fulltime (40 uur) - Aalborg 4 2993 LP Barendrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!