Deze batterijopslagsystemen, met een opslagacapaciteit variërend van 100 tot 280 kilowattuur per batterijcabinet, zijn per klant te personaliseren.
AC en DC
‘Technische Unie heeft een uitstekende marktdekking in Nederland’, aldus Marvin Sewbalak, Channel Accountmanager van Intercel. ‘Haar focus op duurzame oplossingen, via onder andere het Team Duurzaam, sluit perfect aan bij onze missie om bedrijven te ondersteunen in hun energietransitie.’
De Cellpower-systemen ondersteunen zowel AC- als DC-laadfaciliteiten. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk om de eigen opgewekte energie optimaal te benutten, het eigen energieverbruik te verhogen, de belasting op het elektriciteitsnet te verlagen en nieuwe inkomstenstromen te genereren via energiehandel. De oplossingen van Cellpower voldoen volgens Intercel aan alle relevante Nederlandse wet- en regelgeving, verzekeringseisen en de richtlijnen van PGS 37-1.
Solateurs
Met deze samenwerking richten Intercel en Technische Unie zich specifiek op installateurs, solar-specialisten – solateurs – en technische dienstverleners.
‘Met deze samenwerking kunnen we onze klanten nog beter helpen in hun uitdaging om een oplossing te bieden aan de netcongestie én om samen de energietransitie mogelijk te maken’, aldus Paula Reinders, Manager New Business bij Technische Unie.
De september 2024-editie van Solar Magazine is verschenen. Het tijdschrift bevat artikelen over de toekomst van de Nederlandse pv-markt, negatieve stroomprijzen, de strijd tegen dwangarbeid en Solar Solutions Kortijk.