Het zonnepaneel maakt gebruik van hybrid passivated back contact (HPBC) 2.0-zonneceltechnologie. Daarnaast maakt de pv-module ook gebruik van TaiRay-siliciumwafers, wat samen resulteert in een efficiëntiesprong van 1 procent.
Massaproductie
In november 2022 lanceerde de fabrikant HPBC 1.0, waarmee het bedrijf zijn tijdperk van achterzijdecontactzonnecellen inluidde. Nu, 2 jaar later, presenteert LONGi de volgende generatie HPBC met innovaties op het gebied van zonnecelsubstraten, passiveringstechnologie en productieprocestechnologie. De zonnecelefficiëntie bedraagt in massaproductie meer dan 26,6 procent, een vooruitgang van 1,5 procent binnen een tijdsbestek van 2 jaar.
Dankzij de zelf ontwikkelde, bipolaire hybride passiveringstechnologie kan de openklemspanning (voc) van de in massa geproduceerde zonnecel hoger zijn dan 745 millivolt, wat volgens het bedrijf 15 millivolt hoger is dan de belangrijkste TOPCon-zonnecellen.
Geen busbars
De Hi-MO X10 heeft bovendien geen busbars aan de voorzijde van de zonnecel waar 0BB-structuur heeft, waardoor het vermogen van het zonnepaneel 5 wattpiek hoger is. Het verbetert ook de esthetica van de achterzijde van de zonnecellen en de bifacialiteit, waardoor er volgens LONGi meer potentieel is voor toekomstige innovaties voor dubbelzijdige zonnecellen en zonnepanelen.
Met een temperatuurcoëfficiënt van -0,26 procent per graad Celsius behoudt het product hoge prestatieniveaus, met een eerstejaarsdegradatie van 1 procent en een lineaire degradatie van 0,35 procent. LONGi geeft klanten daarbij een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van 30 jaar.
Bekijk hier welke zonnepanelen van LONGi nu al in de Benelux te verkrijgen zijn.
De september 2024-editie van Solar Magazine is verschenen. Het tijdschrift bevat artikelen over de toekomst van de Nederlandse pv-markt, negatieve stroomprijzen, de strijd tegen dwangarbeid en Solar Solutions Kortijk.