logo
wvhj2023
© GIGA Storage
© GIGA Storage
16 mei 2024

InfraVia koopt meerderheidsbelang in GIGA Storage

InfraVia Capital Partners koopt een meerderheidsbelang in GIGA Storage. Het energieopslagbedrijf heeft een van de grootste pijplijnen aan projecten met grootschalige batterijen in België en Nederland.

GIGA Storage beheert al diverse operationele projecten in Nederland en heeft in de Benelux een bijna uitontwikkelde pijplijn van 2 gigawatt batterijvermogen. De overname markeert een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en versnelt de groei van de ontwikkeling en exploitatie van grootschalige energieopslagsystemen in Europa.

Nieuwe groeifase
Het Amstelveense bedrijf integreert de volledige waardeketen: van ontwikkeling en bouw, tot de (markt-) exploitatie van de eigen batterijcapaciteit door diensten te leveren aan energiebedrijven en netbeheerders.

GIGA Storage werd bij de overname geadviseerd door Rabobank M&A en Clifford Chance. InfraVia werd geadviseerd door ABN Amro M&A en A&O Shearman. Rabo Investments, de eerste formele investeerder in GIGA Storage, zal uitstappen als aandeelhouder.

Het door de oprichters geleide managementteam behoudt een ‘significant’ aandelenbelang in het bedrijf en zal GIGA Storage blijven leiden in de nieuwe groeifase.

‘We zijn zeer blij en trots om GIGA Storage te mogen verwelkomen in de InfraVia-familie’, aldus Athanasios Zoulovits, partner bij InfraVia. ‘Deze samenwerking onderstreept onze overtuiging dat batterijenergieopslagsystemen een katalysator zijn voor de decarbonisatie van de Europese energiemarkt.’

Ruud Nijs, algemeen directeur van GIGA Storage, besluit: ‘Onze ambitie is om in de komende jaren een veelvoud aan gigawatts geïnstalleerd vermogen aan energieopslag in Europa te bouwen. Door onze expertise te combineren met de uitgebreide middelen en branchekennis van InfraVia, zijn we goed gepositioneerd om snelle en aanzienlijke vooruitgang te boeken richting het bereiken van deze ambitie.’ 

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten