logo
wvhj2023
© Sunrock
© Sunrock
15 mei 2024

Sunrock installeert 23 megawattpiek zonnepanelen bij Mercedes-Benz

Sunrock gaat in Duitsland voor Mercedes-Benz 17 zonnedaken bouwen. In totaal zal het Amsterdamse bedrijf op verschillende locaties 23 megawattpiek aan zonnepanelen installeren bij de autofabrikant.

De zonnepaneelinstallaties worden de komende 2 jaar gerealiseerd op de locaties Rastatt, Kuppenheim, Sindelfingen, Kamenz, Untertürkheim, Bremen en Kölleda.

2039
De installatie van de eerste systemen in Rastatt en Sindelfingen is eind vorig jaar al gestart. Voor een van de installaties in Kuppenheim worden zonnepanelen gebruikt die in Duitsland zijn geproduceerd door Meyer Burger.

Na oplevering van de zonnepaneelinstallaties zullen de vestigingen van Mercedes-Benz de zonne-energie afnemen via een stroomafnameovereenkomst (ppa).

‘Het doel voor alle Mercedes-Benz productielocaties wereldwijd is om in 2039 met 100 procent hernieuwbare energie te werken’, vertelt Arno van der Merwe, vicepresident Production Planning bij Mercedes-Benz. ‘De uitbreiding van pv-systemen speelt hierbij een belangrijke rol. Door van onze eigen productielocaties productielocaties voor hernieuwbare energie te maken, leveren we een actieve bijdrage aan de energietransitie in Duitsland.’

Groeikaars
Met de eerste projectrealisatie voor een autofabrikant zet Sunrock zijn groeikoers in Duitsland consequent voort. In 2023 rustte het bedrijf een vestiging van het transport- en logistieke bedrijf DSV in Möckmühl uit met zonnepanelen.

Het Amsterdamse bedrijf installeerde ook een pv-systeem met een vermogen van 3,45 megawattpiek op het dak van het nieuwe logistieke pand van Delta Development voor Levi Strauss & Co. in Dorsten in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten