logo
wvhj2023
© Soly
© Soly
10 februari 2024

Project van de week | Zonnecarport voor gezondheidscentrum in Westerbork

In de rubriek Project van de week schenkt Solar Magazine wekelijks aandacht aan een bijzonder zonne-energieproject. Deze week het gezondheidscentrum in Westerbork dat een zonnecarport heeft laten plaatsen.

Het Drentse gezondheidscentrum biedt eerstelijnszorg aan alle inwoners van Westerbork, zoals de huisarts, fysiotherapeut en apotheker. Op het parkeerterrein heeft Soly de afgelopen maanden een zonnecarport gerealiseerd.

Energielabel A
De zonnecarports is niet het eerste verduurzamingsproject van het gezondheidscentrum. In een eerder traject werd het volledige gebouw al gerenoveerd tot energielabel A.

Hierop volgend wilde het gezondheidscentrum verdere stappen zetten en tijdens de zoektocht naar geschikte zonnepanelen viel de keuze op een zonnecarport, met name vanwege het feit dat die oplossing het dak niet extra zou belasten.

De zonnepanelen van het gezondheidscentrum Westerbork in cijfers

Aantal zonnepanelen: 156 zonnepanelen

Fabrikant zonnepanelen: Trina Solar

Vermogen zonnepanelen: de zonnepanelen hebben een vermogen van 460 wattpiek per stuk, waarmee de zonnecarport 72 kilowattpiek aan zonnepanelen herbergt.

Omvormers: 3 omvormers van Growatt

Laadpalen: Alfen Eve Double met 2 keer 11 kilowatt laadvermogen.

Montagesysteem: op maat gemaakte Omega-profielen, met thermisch verzinkte constructie en fundering op basis van monopiles.

Tweezijdig
De Zonnecarport is tweezijdig, biedt plek voor circa 20 auto’s en is te gebruiken door zowel medewerkers als bezoekers.

De opgewekte zonne-energie wordt gebruikt om het gehele gezondheidscentrum van stroom te voorzien. Naast zonnepanelen beschikt de carport ook over een laadpaal die medewerkers en bezoekers kunnen gebruiken om hun elektrische auto op te laden met zonnestroom.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten