logo
wvhj2023
© Alfen
© Alfen
13 december 2023

Alfen levert batterij van 20 megawattuur voor Windpark de Plaet

Alfen heeft een overeenkomst getekend met Windpark de Plaet voor de installatie van een energieopslagsysteem op Windpark de Plaet in Ooltgensplaat. De batterij heeft een opslagcapaciteit van 20 megawattuur.

Het energieopslagsysteem TheBattery Elements wordt geïntegreerd met behulp van Alfens transformatorstation Diabolo 40H.

Congestie voorkomen
‘We zijn verheugd om samen te werken met Green Energy Storage en Windpark de Plaet om onze bewezen energieopslagsystemen en smart grid-oplossingen te installeren in Ooltgensplaat’, vertelt Stephanie Schockaert, commercieel directeur voor Alfen’s businessunit Energy Storage Systems. ‘Onze diepgaande ervaring als energiespecialist, sterke technische expertise in netbeheer en portfolio van geïntegreerde oplossingen zullen Windpark de Plaet helpen bij het realiseren van zijn doel om de bestaande aansluiting te maximaliseren om het net te stabiliseren en toekomstige congestie te voorkomen.’

Zomer 2024
Windpark de Plaet, dat opgeleverd werd in 2021, is een windpark in het zuiden van Nederland. Het heeft 7 windmolens die 32,4 megawatt vermogen leveren. Met de geïntegreerde oplossingen van Alfen zal het Windpark bijna 10 megawatt aan extra flexibel vermogen en 20 megawattuur aan geïnstalleerd opslagvermogen toevoegen. De installatie zal naar verwachting in de zomer van 2024 voltooid zijn.

De geïntegreerde oplossingen van Alfen omvatten 2 batterij-subsystemen met in totaal 56 batterij-racks. De subsystemen bevatten 2 buitentransformatoren en 2 omvormers, evenals een verscheidenheid aan hulpapparatuur.

Gemeenschap
‘Het toevoegen van de energieopslagoplossing van Alfen aan ons windpark is een belangrijk moment voor ons’, aldus David Mol van Promill en Andries Middelbos van Coöperatie Deltawind, die samen eigenaar zijn van De Plaet B.V. ‘We zijn verheugd om samen deze overeenkomst te vieren en ons windpark uit te breiden met meer duurzame oplossingen om de gemeenschap van Goeree-Overflakkee van stroom te voorzien.’

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten