logo
wvhj2023
© David Peperkamp | Dreamstime.com
© David Peperkamp | Dreamstime.com
1 december 2023

Coolblue lanceert dynamisch energiecontract voor eigenaren zonnepanelen

Coolblue start per direct met het aanbieden van dynamische energiecontracten. Bij de lancering van de nieuwe contractvorm meldt het bedrijf bovendien zijn 140.000e zonnepaneel geïnstalleerd te hebben.

Elektronicagigant Coolblue is sinds enkele jaren niet alleen actief als energiebedrijf, maar ook als installateur van zonnepanelen bij consumenten. Bij de introductie van ‘Dynamische Uurprijzen’ meldt het bedrijf dat zijn eigen installateurs in de residentiële zonne-energiemarkt het 140.000e zonnepaneel hebben geïnstalleerd.

Wisselende stroomprijs
Met Dynamische Uurprijzen biedt Coolblue Energie een wisselende stroomprijs per uur. Klanten betalen de uurprijs van het moment van verbruik en kunnen profiteren door hun verbruik slim in te richten. Via de Coolblue-app kunnen klanten de stroomprijzen van vandaag en morgen zien. Zo weten ze wanneer stroom goedkoop is en kunnen ze bijvoorbeeld het laden van hun elektrische auto inplannen.

Naast uurprijzen voor stroom, krijgen klanten bij Coolblue Energie een vast tarief voor gas. Hiermee stelt het energiebedrijf klanten te beschermen tegen schommelende gasprijzen en een onverwacht hoge gasrekening in de winter te voorkomen.

Zonnepanelen
Het energiebedrijf benadrukt dat dynamische stroom óók een slimme keuze kan zijn voor consumenten met zonnepanelen.

Er zijn volgens Coolblue 4 situaties waarin het voor zonnepaneeleigenaren een slimme keuze is. Ten eerste als ze weinig zonne-energie terugleveren, omdat de zonnepaneelbezitter dan geen last heeft van een lagere dynamische terugleverprijs, maar wel het voordeel van de dynamische prijs heeft als er niet teruggeleverd wordt. Ten tweede als de zonnepaneelbezitter meer energie teruglevert dan hij verbruikt, omdat de dynamische prijs gemiddeld hoger is dan de terugleververgoeding van 7 eurocent per kilowattuur voor overtollige zonne-energie.

Een derde situatie doet zich voor als een zonnepaneeleigenaar minder dan 25 procent van zijn verbruik teruglevert, want dan weegt volgens Coolblue het voordeel van dynamische tarieven voor verbruik op tegen het nadeel van lagere teruglevertarieven. Tot slot zou een dynamisch contract interessant zijn voor consumenten die hun zonnepanelen in een oost-westopstelling hebben geïnstalleerd. Met een oost-westligging wekken zij namelijk meer stroom op wanneer de prijs nog hoog is.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten