Solar Magazine - Gemeente Maashorst start tender voor 30 hectare zonneparken
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Maashorst start tender voor 30 hectare zonneparken
© Dé Duurzame Uitgeverij

Gemeente Maashorst start tender voor 30 hectare zonneparken

De gemeente Maashorst heeft de inschrijving geopend voor een tender van 30 hectare zonneparken met 20 hectare als maximale grootte. De gemeente hanteert een harde eis van 50 procent lokaal eigendom.

‘De omgeving moet daarvan kunnen meeprofiteren’, vertelt wethouder Duurzaamheid, Klimaat en Energie Jeroen van den Heuvel. ‘We stellen uiteraard ook eisen aan de zonneparken. Ze moeten zorgvuldig worden ingepast in het landschap. Daarom willen we dat de parken voor minimaal 50 procent in lokaal eigendom zijn, zodat de opbrengsten ook kunnen terugvloeien naar de gemeenschap.’

Energiecoöperatie
Om dat lokaal eigendom vorm te geven, werken we samen met energiecoöperatie Uleco. Verder zet de gemeente maximaal in op de maatschappelijke meerwaarde van een zonnepark. De ruimte op meer manieren gebruiken en koppelkansen met bijvoorbeeld de landbouwtransitie, natuurontwikkeling, goed waterbeheer en klimaatadaptie hebben een duidelijke voorkeur. De inschrijving voor de tender loopt tot februari 2024. Daarna worden de initiatieven beoordeeld door een onafhankelijk deskundigenpanel.

Om goede kaders te stellen voor duurzame opwekking van energie hebben de gemeenteraden van voormalige gemeenten Uden en Landerd in juni 2021 al de beleidsnotitie grootschalige opwekking wind- en zonne-energie vastgesteld.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!