Solar Magazine - Ex-marktleider Yingli in financieel moeilijk vaarwater
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ex-marktleider Yingli in financieel moeilijk vaarwater

Ex-marktleider Yingli in financieel moeilijk vaarwater

Het gevaar ligt op de loer dat opnieuw een van werelds grootste solar fabrikanten uit China failliet gaat. YIngli Solar is in moeilijk vaarwater terechtgekomen.

Het mogelijke faillissement van Yingli zal de gedachten van velen terug doen gaan naar het faillissement van Suntech. Destijds verwachtte vele marktexperts dat de Chinese overheid Suntech overeind zou houden, maar niets bleek minder waar. Ook YIngli hoeft dan ook niet op clementie van de Chinese overheid te rekenen.

Wat is er aan de hand? Yingli kan mogelijk niet aan haar schuld van 1,6 miljard dollar (!) voldoen en heeft daarom een waarschuwing uitgegeven dat het mogelijk bedrijfsonderdelen moet liquideren.

Het bericht komt daags nadat Trina Solar, dat afgelopen jaar de positie Yingli’s positie als marktleider overnam, bekendmaakte 1 gigawatt extra productiecapaciteit in India te realiseren, 500 megawatt voor zonnecellen en 500 megawatt voor zonnepanelen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Chief Commercial Officer

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
kWh People zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!