logo
wvhj2023
© Beter Duurzaam
© Beter Duurzaam
22 juli 2023

Project van de week | HANOS Maastricht neemt 5.460 zonnepanelen in gebruik

In de rubriek Project van de week schenkt Solar Magazine wekelijks aandacht aan een bijzonder zonne-energieproject. Deze week het eerste zonnedak dat Beter Duurzaam heeft opgeleverd bij foodgroothandel HANOS.

Met de installatie van 5.460 zonnepanelen is het dak van de HANOS-vestiging in Maastricht omgevormd tot een zonne-energiecentrale.

Nieuwste filiaal
In 1975 opende horecagroothandel HANOS in Apeldoorn zijn eerste vestiging. Bijna 50 jaar later telt het bedrijf meer dan 20 vestigingen, verdeeld over Nederland en België.

De vestiging in Maastricht is het nieuwste filiaal van HANOS. Het gloednieuwe pand van de zelfbedieningsgroothandel telt een oppervlakte van 40.000 vierkante meter waar een assortiment van zo’n 100.000 artikelen is te vinden.

 

De zonnepanelen van Hanos in cijfers

Fabrikant zonnepanelen: JinkoSolar

Aantal zonnepanelen: 5.460 stuks

Kenmerken zonnepanelen: de zonnepanelen hebben een vermogen van 470 wattpiek per stuk met een totaalvermogen van 2,57 megawattpiek

Omvormers: 17 omvormers van SolarEdge

Overige systeemcomponenten: de zonnepanelen zijn gemonteerd met behulp van montagesystemen van Van der Valk Solar Systems, 156 stringboxen van Weidmüller en 12 shelters van Trayco

Installateur: Beter Duurzaam

20 vestigingen
Gek genoeg besloot HANOS zo’n 10 jaar geleden niet om eerst zijn bedrijfsgebouwen van zonnepanelen te voorzien, maar zijn bestelbussen. In 2012 werden pv-modules op de daken van de bestelwagens geïnstalleerd om de vracht op een duurzame wijze te kunnen koelen. Dat bleek zo’n succes dat de groothandel in 2014 besloot om de pv-techniek ook toe te passen op de daken van zijn vrachtwagens.

Na de vestiging in Maastricht zullen in de komende periode ook de andere daken van het bedrijf aan de beurt komen. Beter Duurzaam gaat bij diverse HANOS-locaties zonnepanelen installeren. Voor de installatie van de zonnepanelen wist HANOS in de afgelopen jaren subsidie te verkrijgen via de SDE++. Zo werd binnen de SDE++ 2021 een beschikking van 1,85 megawattpiek afgegeven voor de vestiging in Delft. Samen met Maastricht heeft deze vestiging ook de primeur bij de uitrol van de zonnepanelen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten