logo
wvhj2023
© GroenLeven
© GroenLeven
17 juli 2023

GroenLeven plaatst batterij bij grootste drijvende zonnepark van Europa

GroenLeven installeert bij het grootste drijvende zonnepark van Europa in Sellingen een batterij met een vermogen van 15 megawatt en een opslagcapaciteit van 30 megawattuur.

Het is een van de vele batterijprojecten die GroenLeven gaat uitvoeren. Deze projecten lopen gezamenlijk op naar een vermogen van meer dan 2.000 megawatt.

Flexibiliteit vergroten
‘We zijn ontzettend trots’, vertelt Peter Paul Weeda, algemeen directeur bij GroenLeven. ‘Deze batterijinstallatie is een voorbeeld van onze voortdurende inzet om de energietransitie met onze innovaties te versnellen. Dat doen we al met de ontwikkeling van onze energieoplossingen waarbij multifunctioneel ruimtegebruik centraal staat. Denk daarbij aan drijvende zonnepanelen, waarvan we er al meer dan een half miljoen hebben geïnstalleerd op Nederlandse zandwinplassen maar ook aan grote zonnedaken, zonnecarports, agri-pv, windenergie en groene waterstof. En dus ook met een essentiële energieoplossing als batterijopslag. Door energieopslag te plaatsen bij ons drijvende zonnepark, vergroten we de flexibiliteit van onze elektriciteitsteruglevering en ontlasten we het elektriciteitsnet, dat op veel plekken in Nederland vol zit. Daarmee brengen we de energietransitie verder.’

Naar verwachting zal de batterij eind dit jaar operationeel zijn.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten