logo
wvhj2023
© GroenLeven
© GroenLeven
8 juni 2023

Mijlpaal Zonnepanelen op het dak: 1.000e pv-installatie opgeleverd

Zonnepanelen heeft een belangrijke mijlpaal behaald, het bedrijf heeft zijn 1.000e pv-installatie opgeleverd. De zonnepaneelinstallatie is gebouwd bij Mouw Hoedliggers in Ede en is uitgerust met een grote batterij.

‘Het is extra leuk dat het om een project gaat dat echt symbool staat voor de toekomst van ons bedrijf’, aldus oprichter en directeur Theo Hartgers uit Barneveld.

656 kilowattuur
Bij het project werden namelijk niet alleen 760 zonnepanelen geïnstalleerd, maar ook een batterij met een opslagcapaciteit van 656 kilowattuur. ‘We zijn er trots op dat we al zo veel Nederlandse ondernemers hebben kunnen helpen aan een interessant verdienmodel voor hun bedrijf, en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de transitie naar hernieuwbare energie’, aldus Hartgers.

Het 1.000e project kwam uit het naburige Ede. Op het industrieterrein aan de A12 staat het pand van Mouw Hoedliggers. Daar worden grote stalen liggers en dwarsbalken geproduceerd. Het lassen en snijden van staal kost veel energie, meer dan de netbeheerder kan leveren. De oplossing daarvoor kwam in de vorm van zonnepanelen plus energieopslag.

Agrarische sector
Gestart in 2011, is Zonnepanelen op het dak groot geworden met zonnepaneleninstallaties, met name in de agrarische sector. ‘Agrarische klanten hebben te maken met levend vee, met ammoniak, vuil door wind, et cetera. Onze systemen moesten daartegen bestand zijn. Zo werden we al snel specialist en werkten we uitsluitend met materialen van de allerbeste kwaliteit.’

Behalve voor agrarische klanten heeft Zonnepanelen op het dak ook installaties geleverd aan bijvoorbeeld de Midden Nederland Hallen, Triodos bank, Denkavit en vestigingen van Broekhuis.

Energieopslag
Een aantal jaar geleden startte het bedrijf onderzoek naar energieopslag. Hartgers: ‘In Nederland zijn we begonnen met een aantal testinstallaties. Dat was flink investeren, maar dat leverde ons ook veel kennis en ervaring op.’

Inmiddels heeft het bedrijf meerdere energieopslagsystemen in Nederland draaien, zoals bij Mouw in Ede. ‘Ons uitgangspunt is altijd geweest dat het voor de klant een interessant verdienmodel moet zijn’, stelt Hartgers. ‘Dus: extra geld verdienen door energie op te slaan. De energie die in een systeem wordt opgeslagen, kan op een later moment worden gebruikt, of op het juiste moment verkocht. Bijvoorbeeld als de energieprijzen hoog zijn.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten